Auto do 20-25tyś, miasto(75%) - przedmieścia(15%) - trasa(10%)

20 Lut 2019, 13:36

Witam wszystkich, pierwszy post także, proszę o wyrozumiałość i ewentualne uwagi.

Szukam auta najlepiej kombi/suv w kwocie do 20-25tyś.
Aktualnie posiadam audi a6c5 2.5 tdi więc chciałbym coś podobnego gabarytowo jednak tylko w benzynie, rocznik minimum 2005.
Przeglądnąłem już setki ogłoszeń i ciężko się jednoznacznie zdecydować, dlatego też postanowiłem zasięgnąć opinii tutaj.
Chciałbym w miarę wygodne i ciche auto, tak żeby w niedalekiej przyszłości zmieścić w nim wózek bądź dwa rowery. Silnik minimum 1.6 do max 2.7 i przynajmniej 120 kucy, żeby na trasie nie denerwować innych kierowców ;) Podstawowe wyposażenie, jednak deska w stylu volvo całkowicie odpada. Aktualne auto mam z pełną elektryką i podgrzewanymi fotelami jednak nie jest to ani trochę wymagane. Fajny bajer jednak nie spędzam w samochodzie aż tyle czasu żeby takie przyjemności były wymagane.
Mam sentyment do audi ale opinie o generacji c6 czy b7 są różne i nie wiem czy w tych pieniądzach cokolwiek da się sensownego znaleźć.
Trochę namieszane informacje ale tak to jest jak w głowie siedzi już kilkanaście modeli i ciężko się zdecydować.
Dziękuję za wszelką pomoc i Wasz czas.
Pozdrawiam
blackxrabbit
Obserwowany

20 Lut 2019, 14:17

blackxrabbit napisał(a):Silnik minimum 1.6 do max 2.7

A co to za różnica czy 2,7 czy 3,0?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Lut 2019, 14:29

No tak przepraszam, dawno nie interesowałem się tematem OC, bo głównie o to chodziło a teraz widzę, że następny przedział jest powyżej 3.2. Mój błąd. Poza tym 3.0 w benzynie chyba już jest znacząco paliwożerne.
Nie mniej jednak dziękuję za zwrócenie uwagi.
blackxrabbit
Obserwowany

20 Lut 2019, 15:01

Do 20-25 tys nie dostaniesz w dobrym stanie ani a6 c6, ani a4 b7. W benzynie oczywiscie, jedynie w dieslu sa jakies szanse w tej kwocie.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Lut 2019, 22:06

blackxrabbit napisał(a):dawno nie interesowałem się tematem OC, bo głównie o to chodziło a teraz widzę, że następny przedział jest powyżej 3.2. Mój błąd. Poza tym 3.0 w benzynie chyba już jest znacząco paliwożerne.
Nie mniej jednak dziękuję za zwrócenie uwagi.

Z pojemnościami temat mało aktualny bo moja mama za yarisa 1,3 płaciła tyle samo co ja za lexa v8 4,3. Potem miała stłuczkę i już płaci więcej :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

20 Lut 2019, 22:17

A jeśli chcesz ałdi to ubezpieczenie i tak masz "z górnej półki"
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Fuso, czyli drzewo wschodzącego słońca
    Na zaproszenie Mercedes-Benz Polska gościliśmy w Japonii. Głównym celem wyjazdu tam, oprócz odwiedzenia wystawy samochodów Tokyo Motor Show, była prezentacja firmy Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...

20 Lut 2019, 22:35

Moim zdaniem to zależy bardziej od silnika.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2019, 22:41

Za volvo 2.5T płaciłem mniej niż płaciłbym za vectrę 1.8
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km