Auto do 20 paru tysiecy

15 Lut 2009, 18:12

Witam, zastanawiam sie nad zmiana auta, i juz chyba wszystko jasne co dalej..... :) Interesuje mnie samochod do 20 - 23tys zł, zaby nie mial mniej niz te 115 - 120 koni, i aby jego wygląd był dość "świeży". Mam kilka modeli które mnie interesują ale kłopot co wybrać, auto będę eksploatował nie dłużej niż rok czasu. Dotychczas jezdze citroenem picasso 1.8 benz. przyzwyczaiłem się do dużego komfortowego wnętrza, chciałbym żeby to był najlepiej sedan, lecz wsumie jest mi to obojętne.

To co biore pod uwage to:

Nissan Primera z lat 1999-2000, za 16tys mozna miec ladną benz. w b. dobrej opcji wyposażenia

nissan almera po roku 2001, auto mi sie bardzo podoba, ale wiele uwag slyszalem odnosnie jakosci wykonania, no i glownie male silniki 1.5.....

Rover 75 samochód wręcz ekstra super luksusowy jak dla mnie, ale najlepiej jak by sie wypowiedzial jakis wlasciciel tego auta co do eksploatacji.

Honda Accord od 1999r podoba mi sie....

renault megane II rowniez auto atrakcyjne, moja uwage przykuwa swiezym designem za te cene....

Citroen C5 autko dosc ciekawe...
czekam na opinie

a przedewszystkim nowe propozycje aut
szybki708
Początkujący

15 Lut 2009, 18:50

Poszukaj, może uda się znaleźć w dobrej ofercie Renault Lagunę II.
Bo to też fajny samochód.
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

15 Lut 2009, 20:01

FREEQ napisał(a):Poszukaj, może uda się znaleźć w dobrej ofercie Renault Lagunę II.
Bo to też fajny samochód.

Żeby nie awaryjność byłby fajnym samochodem :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

15 Lut 2009, 20:02

myslalem nad laguna II ale jednak chyba nie, pomimo ze tym autem zrobie pewnie ok 10 tys km i to glownie w trasie to jednak i tak laguny bym nie chcial ze wzgledu na liczne klopoty z elektryka, mialem bmw E39 i poprostu zawsze co pare wyjazdow cos siadalo, generalnie nie ma u mnie Panów "zlota raczka" i jak cos pierdyknie to fachowca szukac ze swieca u mnie w miescie trzeba bedzie.

Kolejne auto ktore nie wchodzi tez w gre to passat B5, jak bym mial pieniadze pewnie pokusilbym sie na tego po full liftingu ale niestety nie mam, a stara b5 nie bardzo mi sie juz podoba.
szybki708
Początkujący

15 Lut 2009, 20:11

No słyszałem o awaryjności. Ale kolega ma i sobie chwali, nic z nią się nie dzieje.

Jeszcze fajna może być astra II:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

15 Lut 2009, 20:18

Laguna II byłbym ostrożny zwłaszcza wobec roczników 2001/02. Napakowali w nią elektroniki i auto zgłupiało. potem już poprawiali, ale fama została.

Volvo s40
Toyota Avensis

od biedy
Ford Mondeo
Mazda 626
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na silny wiatr
    Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...
    3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...

20 Lut 2009, 13:22

czym dluzej mysle nad wyborem auta coraz lepsze pomysly mi przychodza, i tak teraz zastanawiam sie nad Oplem Frontera np tym

[link do oferty na Allegro wygasł]

ale teraz juz nie wiem czy wybrac diesla czy benz. Dla mnie auto musi dawac przyjemnosc z jazdy, nie moze to byc taki samochod tylko do poruszania sie. Lubie poprostu jak mnie wciska w fotel :)

Co o tym myslicie?? cena troche wygorowana ale mysle ze mozna ukrecic sporo.
szybki708
Początkujący

22 Lut 2009, 15:25

Dzisiaj sprzedalem swoje picasso, i niestety bede musial cos kupic w przeciagu kliku kolejnych tygodni, prezentowana przezemnie frontera wypadla z gry ze wzgledu na cene. Juz powaznie zastanawiam sie tylko nad 3 modelami aut i w dodatku chyba jednak diesle, bo czuje ze latwiej bedzie ze sprzedaza takiego auta po roku.

I czy warto kupowac diesla czy nie (chodzi o eksploatacje), do tej pory jezdzilem tylko benzyna, glownie moja jazda to w 70% trasa a w 30% miasto:

Peugoet 406 2.0 HDI z lat 2000 - 2001

Citroen C5 2.0 HDI

VW Passat B5 1.9 TDI 1997 - 1999

Czemu te 3?? bo niestety ciezko jest sie zmiescic w 23 tys aby kupic cos porzadnego w dieslu:/ co byscie polecili z tych trzech, bralem pod uwage tez Toyote Avensis ale cena w silniku diesla troche malo zacheca :(
szybki708
Początkujący

22 Lut 2009, 15:41

A czemu Rovera odrzuciłeś?? 75 to piękna limuzynka.. patrząc na allegro sporo jest w tej cenie, może by coś wybrał w dobrym stanie..

http://tnij.com/rovery_75
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

22 Lut 2009, 16:17

roverem sie troche zniechecilem, w zeszly weekend ogladalem jedna sztuke z ogłoszenia z allegro, silnik 2.0 diesel z 99 roku, cena troche powyzej 20tys, auto sprowadzone od handlarza, po jezdzie probnej stwierdzilem ze to nie dla mnie, super luks komfort ale w tym silniku w srodku mozna spac poprostu, za spokojna jazda, benzyna bylaby pewnie lepsza, ale zalezy mi potem na latwosci sprzedazy tego auta z jak namniejsza strata wartosci.
szybki708
Początkujący

23 Lut 2009, 16:05

ależ za 20-23 tys spokojnie kupisz Avensis z 2000-2001
Joter
Aktywny

26 Lut 2009, 09:54

Od siebie dorzuce:
Mercedesa klasy E
Opla Omege
Forda Mondeo
BMW 520
Mazde 6
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

26 Lut 2009, 10:48

Mercedes E-Klasse. Bardzo trwałe i wygodne auto, dużo mocnych diesli do wyboru. Jedynym minusem może być niezbyt udana moim zdaniem stylistyka. Za takie pieniądze jak napisałeś to będzie jakiś 1999r.
Goccolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Przysucha