25 Lip 2012, 09:43
Witam, przymierzam się do zakupu swojego pierwszego poważnego samochodu. Mój budżet to 20 tys. Od kilku dni szukam czegoś odpowiedniego i postanowiłem zwrócić się z prośbą do was. Bardzo chciałbym sobie kupić coś w wersji sport jednak muszę przyznać ze analizując realia posiadania takiego samochodu - nic na siłę. Po pierwsze pojawia się problem z liczbą miejsc samochód 2 osobowy mnie nie zadowala co najmniej 4 miejsca muszą być żeby chodziarz by można z kumplami nad jezioro się zapakować. Szukając według tego kryterium natrafiłem na mazdę RX 8. Sylwetka piękna, komfort jazdy cudowny jednak po zagłębieniu się w temat wyszedł na jaw poważny problem - spalanie. 20L na 100 km to niestety dla mnie o wiele za dużo. Szukałem więc czegoś o podobnej sylwetce a mniejszym spalaniu i natrafiłem na Mercedes-Benz C 180 ponoć pali średni 12l więc wygląda to lepiej. Natknąłem się jeszcze na OPEL ASTRA II BERTONE którego koszt to ok 15 tys. za naprawdę niezłe cacko i tu spalanie wygląda jeszcze lepiej. Proszę poradźcie co kupić było by najlepiej nie koniecznie musi być to wersja sport ale chcę żeby wyglądało podobnie jak wymieniane wyżej auta. No i spalanie niech mieści się w 10 litrach.
ENDI