REKLAMA
kolega kupił Saaba 9-3 kilka miesięcy temu i takie sprawy jak rozrząd itp itd bez problemu. Ostatnio padł mu EGR - ma diesla 1,9/150KM. Osobiście brałbym turbobenzynę, bo z tego słynie marka.
Technicznie dużo wspólnego ma z Vectrą C
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike1735 napisał(a):a Lexus to niby jaki jest? honduraski?
piekne auto wspaniale dopracowane poza 1 rzecza silnikiem !!! jak ktos mogl wypuscic stosunkowo male auto z silnikiem v6 150 km i tak mulowate - auto przyspiesza wolniej od toyoty corolli 1.6 !!! Oprócz tego bardzo nietuzinkowy pojazd. Rzadko spotykany, co ma zalety (chyba go nie kradna) i wady (stosunkowo drogie czesci i trudno dostepne zamienniki)
Lovato34 napisał(a):Ale wracając do tematu..nie wiem jak można się zachłystywać 15 letnim Lexusem..i jeszcze cieszyć się bo ktoś na ulicy zwraca na niego uwagę..
Lovato34 napisał(a):Jeśli mówimy o disajnie i wnętrznu to auta VW są szare i bure i nudne, ale Lexus cudowny też nie jest..
Lovato34 napisał(a):taka Alfa Romeo 156 bije go na głowę pod każdym względem jeśli chodzi o wizualne aspekty w środku to odjazd!
Lovato34 napisał(a):Ciekawe po co mu lexus? ani nic nie tańsze naprawy, mało popularny, problemy z częściami, a ja właśnie stąd zainwestowałem w grupę VW, części blacharskich od wyboru do koloru, mechaniczne tysiące aukcji, zamienników itd..
Lovato34 napisał(a):No i tak zapomniałem..Lexus pali malutko więc warto go brać..jakie 11l? on 8 spali w mieście i to przy -10 po uruchomieniu bo to Matiz 800 cm3..fajne rozmowy..
Lovato34 napisał(a):I jak przeczytałem ten komentarz to wiem jedno ten Lexus to porażka i ktoś jeszcze śmie mówić ze mało pali:
piekne auto wspaniale dopracowane poza 1 rzecza silnikiem !!! jak ktos mogl wypuscic stosunkowo male auto z silnikiem v6 150 km i tak mulowate - auto przyspiesza wolniej od toyoty corolli 1.6 !!! Oprócz tego bardzo nietuzinkowy pojazd. Rzadko spotykany, co ma zalety (chyba go nie kradna) i wady (stosunkowo drogie czesci i trudno dostepne zamienniki)
Także co więcej chcieć? Mułowaty silnik, który nie jedzie..pali pewnie sporo ale dzida się nie przyzna..
Lovato34 napisał(a):I jak przeczytałem ten komentarz to wiem jedno ten Lexus to porażka i ktoś jeszcze śmie mówić ze mało pali:
majestro50 napisał(a):Za rozrzad dalem okolo 3 tys zlotych wiec nie ma zle bo w a6 c5 2.4 v6 dalem 2.5 tys
dzida napisał(a):ostatnio jechałem Octavią 1,9TDI 200km autostradą i wyszło mi 6,5l średnio przy średniej prędkości 130-140km/h