REKLAMA
Witanko , mam 20 lat i po półtorej roku spędzonym w ciasnym VW Polo pora na cos nowego, i przede wszystkim wygodniejszego. Cena to 20.000 OKOŁO bo kupuje w niemczech. Benzynka bez gazu.
Na czym mi zależy?
1. WYGODA- Auto ma być bardziej wygodne ! To ważniejsze dla mnie niż osiągi, które w sumie mi zwisają, bo nawet osiągi polo 1.4 mi wystarczyły, i chociaż nie płaciłem mandatów, noge mam niestety ciężką gdy otrzymam auto z duzą iloscią koni
1 Ex Aequo. NIEZAWODNOSĆ- Auto ma być w miare obeznane, mało awaryjne, miałem dosć wożenia sie po warsztatach z VW Foxem a pan z warsztatu już obsługiwał mnie poza kolejką
2. W miarę oszczędnosc- Wiem, że wygoda kosztuje, chciałbym aby nie było to za dużo, bo nie jestem dzieckiem mamusi i auto kupuje za moje zarobione pieniądze, a na paliwo też mi sie niikt nie będzie dorzucał
3. W miarę możliwosci cos ciekawego ! Nie chcę passata, octavii ani golfa w tedeiku, krącą mnie japońce, ale może być cos innego.
No dobra, a teraz co upatrzyłem to 3 modele.
-Lexus IS200- piękny, ciekawy, super wyposażony i to lexus ! Brałbym bez pytania, ale boje sie spalania 10l/100 km, jeżdząc 120-130 po autostradzie moje polo pali 6 litrów, Lexus wziałby pewnie z 11l ?
-Volvo- Wygodne autko, jechałem S80 2.9 silnik, i było naprawdę milusio. Ale spalanie to już wieksza masakra niż Lexus...
-Avensiss- Wydaje mi sie dosc wygodnym autem. Podoba mi sie, jest ponoc niezawodne i mało pali w wersji 1.8 VVTI
Oczywiscie myslałem o klasykach gatunku czyli A4/BMW 3, ale one chyba też nie palą o wiele mniej niż lexus?
Czekam na wasze opinie, pomoc, propozycje