REKLAMA
Witam,
Poszukuję jakiegoś autka do ok. 20 tyś. ale na zapas jest 25000zł (to już max).
Wymagania - koniecznie diesel, rocznik wyżej niż 2000, najlepiej hatchback choć nie koniecznie, mile widziane 4/5 drzwi.
W oko wpadły mi następujące modele:
Alfa Romeo 147 - 2004r, 1.9 JTD, 115KM - wyglądem jak dla mnie nie do pokonania w tej cenie choć nie mam przekonania bo wszyscy narzekają na tą markę ale nie wiem czy to opinie użytkowników czy plotki?? Ew. co najczęsciej w nich siada??
Seat Ibiza - 2002/03r., 1,9 z turbinką a moc już nie sprecyzowana - części z VW to podobno tanie użytkowanie, wygląd tak średnio mi podpada...
Peugeot 307 - 2003/04r, o francuzach jak o Alfie też nie krąży dobra opinia ale ponownie - czy to nie przesada??
Każde auto z czasem się psuje i jakieś części są do wymiany ale czy opinie użytkowników na temat Alfy czy francuzów to prawda czy lekka przesada??
Istnieje możliwość określenia kosztów utrzymania takich modeli?? (nie licząc paliwa, oleju itp. - podstawowych wymian)
Ewentualnie jakieś inne propozycje??
Aha... lepiej kupić np. Audi A3 z roku 2000 czy np. Alfa Romeo z 2004?? Audi marka słynąca z solidności itp. ale z drugiej strony to auto już kilka dobrych lat starsze za tą samą kasę...