Auto do 20tys. 5 typów

01 Cze 2010, 17:51

Witam, lista aut które mnie interesują:
-honda accord 2,0
-opel vectra C 2,0
-toyota corolla e12 1,4 okazyjnie 1,6
-bmw e46 1,8
-mazda 626 2,0
rocznikowo między 2000-2002/3 ale do 20tys. Wszystkie z silnikami benzynowymi ale z gazem. Najbardziej interesuje mnie chyba ta corolla a zaraz za nią bmw ostatnio nawet czytałem artykuły, że jest do niej sporo zamienników, części potaniały itd? a temat pewno zejdzie też po co mi gaz? ponieważ dużo jeżdżę, teraz moje wydatki na paliwo dochodzą do 1tys. zł. Znajomy podpowiada mi golfa 4 1,9tdi 130km, ale golfy jakoś nie przemawiają do mnie? A Wy co sądzicie, co doradzilibyście lub ewentualnie co mógłbym wsiąść jeszcze pod uwagę? Pozdrawiam
kingway
Nowicjusz

01 Cze 2010, 17:58

Ja bym wybierał między Accord a 626... ewentualnie można jeszcze pomyśleć nad BMW ;)
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

01 Cze 2010, 17:58

BMW to moim zdaniem najlepszy wybór.
Dostajesz świetnie opakowany samochód z dobrymi osiągami oraz rewelacyjnymi właściwościami jezdnymi.Jeśli zdecydowałbyś się na tą niemiecką rakietę radze dokładnie sprawdzić przeszłość samochodu,szczególnie gdy jest sprowadzony,unikaj ogłoszeń typu: "Od dziadka z Niemiec,który tylko do kościoła jeździł " :mrgreen:
remik19
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów

01 Cze 2010, 18:26

No BMW E46 fajne.

Miałem wcześniej Corollę E12 (tylko że w dieslu) i złego słowa (oprócz felernego silnika który pękł po 3 latach od wyjazdu z salonu) nie mogę powiedzieć. Ciężko znaleźć jakieś jego wady. Ale jakieś zalety wyróżniające go w segmencie też ciężko:) Ogólnie szału nie ma - ani wizualnie, ani jeśli chodzi o jazdę. Po prostu dobry samochód i faktycznie oprócz silnika nic się w niej przez te 3 lata nie popsuło. Teraz bym brał BMW, może dlatego że już mi się Toyota znudziła, chociaż BMW będzie droższe w utrzymaniu - więcej pali, droższe ubezpiecznie, części eksploatacyjne też trochę droższe. Ale za to przyjemność z prowadzenia w BMW większa.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

01 Cze 2010, 19:46

ACSznycel napisał(a):oprócz silnika nic się w niej przez te 3 lata nie popsuło

To faktycznie auto warte polecenia skoro po 3 latach padł "tylko" silnik... Ciekawe co by musiało paść, żebyś tego auta nie polecał? :lol:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

01 Cze 2010, 21:15

Stanowczo Bmw tylko w tych pieniądzach będziesz musiał przerzucić kilka-dziesiąt ofert.
qbaa
Nowicjusz

Miejscowość: Walia/Caersws
Prawo jazdy: 20 01 2012
Auto: BRAK

03 Cze 2010, 12:13

no to tak teraz zastanawiam się nad bmw a toyota. Większość osób zaleca mi japońca... najlepiej jeszcze w combi. Rozumiem, że bmw jest wizualnie bardziej atrakcyjne z zewn. jak i wewn. ale chciałbym żebyście napisali mi coś bardziej od strony technicznej...
kingway
Nowicjusz

03 Cze 2010, 14:56

W BMW musisz się przyzwyczaić do tylnego napędu,szczególnie zimą.
Mimo wszystko polecam tego bawarczyka :mrgreen:
remik19
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów

05 Cze 2010, 18:15

hmmm... wstrzymam się jeszcze z decyzją na jakiś czas jak ceny troszkę spadną i się zdecyduję na coś ;0
kingway
Nowicjusz

05 Cze 2010, 19:31

u mnie wsrod znajomych znajacych sie na motoryzacji krązy opinia ze jak w japoncu zacznie sie psuc jedno to potem psuje sie cos nastepne i nastepne. Tak tez jest z Almera mojej matki,w zawieszeniu co raz jakies wymiany bo stuka,skrzynia szykuje sie do wymiany.
A BMW to samochod ktorego przedstawiac nie trzeba,swietny wyglad,silniki,wrazenia z jazdy ale wiadomo,spalanie dosc duze i czesci drozsze ale do japoncow tez tanie nie są.
mitura
Początkujący

Miejscowość: Łuków

05 Cze 2010, 19:41

Chyba się nasłuchałeś ludzi którzy nie mają BMW bo niby jaka jest różnica w spalaniu 2.0 w BMW a 2.0 w dajmy na to Oplu?
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)