Auto do 20tys.

07 Mar 2014, 20:16

Witam!
Od jakiegoś czasu zamierzam się do zmiany autka. Myślę nad tym aby zostać nadal przy marce (Audi).
Rozmyślam nad takimi autami jak: BMW E46, Opel Astra GTC, Audi A3, Audi A4. Trudno powiedzieć czy będzie to benzyna czy diesel, ponieważ póki co nie robię wielu kilometrów (choć nie wykluczam, że może to się niedługo zmienić). Autko ma być żwawe i w miarę komfortowe. Jeśli chodzi o kwestię spalania.. to cóż... Abym mógł zrobić te 100km za 50 zł, ale jak taniej się uda to bardzo dobrze ^^

Konkretne auta, które zwróciły moją uwagę:

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Po zdjęciach wygląda interesująco, ma ciekawe wyposażenie... tylko ten "legendarny" 2.0TDI, którego trochę się boje :/

- [link do Tablica wygasł] - Autko ma jeszcze trochę więcej koni, ma bogate wyposażenie m.in sterowanie na kierownicy, bixenony.

- [link do Tablica wygasł] - Diesel, który dość fajnie się prezentuje na zdjęciach, ale nie wiem czy jest sens nadal bawienie się w klekota, bo na obecną chwilę dziennie robię tylko 14km do pracy.

-http://tablica.pl/oferta/bmw-e46-328i-coupe-instalacja-gazowa-nawi-skora-ful-opcja-m-pakiet-CID5-ID4JYo7.html#5dee14648f - Autko już trochę lat ma, co troszkę mnie martwi. Ma już założoną instalację LPG, więc to co by się udało zaoszczędzić na paliwie bym mógł przeznaczyć na kosmetykę. Wyposażenia też robi wrażenie.

Jak widać mam, a także i nie mam konkretnych założeń co do następcy mojej obecnej A3. Wcześniej brałem wyłącznie pod uwagę przeskok z 8L na 8P, ale jak się naczytałem tylu tematów (choćby i na tym forum) to, aż zwątpiłem w swój wybór :)
Doro
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Astra GTC
Silnik: 1,9 CDTI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

07 Mar 2014, 21:16

2.0 TDI to kompletna padaka. Jak pójdą wszystkie bolączki nowszych diesli to popłyniesz 18-20k :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Mar 2014, 09:05

kon146 napisał(a):Jak pójdą wszystkie bolączki nowszych diesli to popłyniesz 18-20

Czyli rozumiem, że to również dotyczyć się będzie tej Astry GTC z silnikiem diesla? :o
Doro
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Astra GTC
Silnik: 1,9 CDTI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

08 Mar 2014, 09:08

Tam też jest dwumasa itd ale nie psuje sie tak szybko jak w Vw, Audi a poza tym jest tańsza.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
    Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...