REKLAMA
Witam, od jakiegoś czasu planuje zakup auta i zbliża się moment w którym będę musiał tego zakupu dokonać. Będzie to mój pierwszy własny samochód (od jestem kierowcą od 1,5 roku ale teraz kupuje swoje własne prywatne auto) mam 20 lat i nie pracuje więc nie potrzebuje bardzo praktycznego auta choć wole jednak samochody 4 miejscowe (czasami trzeba zabrać kilku znajomych), choć tylna kanapa może być znikoma ( ja tam nie siedze ). Najbardziej zainteresowany jestem takimi samochodami jak:
1 miejsce: Toyota Celica VII 1.8 143 KM
2 miejsce: Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 KM
3 miejsce: Alfa Romeo 156 ( po FL, 2004+ ) 1.9 JTD albo 1.6 TS
4. BMW E39 (nie jestem pewien co do silnika, moze 2.5 + gaz ? nie jestem obeznany w BMW i nie mam zbyt duzo pieniedzy do wydania na paliwo ktore wciaz drozeje)
5. BMW E46 (up)
Ktory z nich powinienem wybrac ? a moze doradzicie mi cos innego ? Od auta oczekuje dość świeżego wyglądu, w miare nowoczesnego wnętrza i zadowalającego wykończenia. Nie podobają mi się auta takie jak golf 4 czy audi a3 bo jest tego zwyczajnie zbyt wiele, gdy takie auto przejeżdża obok mnie po prostu go nie zauważam. Celica jest moim faworytem, jedyne co mnie w niej martwi to to, że nie jestem pewien czy przypadkiem byle krawężnik nie będzie dla niej przeszkodą nie do pokonania oraz (przynajmniej na zdjęciach) plastiki w środku wyglądają na dość niskiej jakości. Co do Alfy GT nawet jeśli dołożył bym jeszcze powiedzmy 1tys zł nie wiem czy uda mi się znaleźć egzemplarz bezwypadkowy i nie zajechany. Alfa 156 jest strasznie pospolita ( przynajmniej ta przed liftem ) jest tego pełno wszędzie i troche mnie to razi a BMW... wygląda wg mnie dość staro, podoba mi się jedynie ze względu na napęd na tylną oś. Jeżeli to ma znaczenie to poszukuje auta raczej na terenie Dolnego Śląska, choć gdybym był pewien stanu technicznego byłbym gotów pojechać dalej ( po prostu nie chce tracić pieniedzy na bezsensowne zwiedzanie kraju). Forumowicze, pomóżcie !