Auto do 23 tys. - pomoc w wyborze

22 Sty 2013, 14:08

Witam , szukałem tutaj tematów o podobnym tytule , jednak każdy co innego preferuje , więc postanowiłem założyć własny temat.

Postanowiłem zakupić samochód właśnie do 23 tysięcy. Najlepiej diesel , 2005+ rocznik , bez kosmicznego przebiegu.

Z tego co szukałem zainteresowały mnie głównie(chociaż również możecie mi doradzić coś innego):

-Audi A3
-Alfa Romeo GT
-Seat Ibiza IV

Dla mnie nie ma znaczenia , czy auto jest małe czy też nie , ponieważ jest tylko do mojego własnego użytku.Tutaj wybrałem modele 3 drzwiowe ,gdyż wydają mi się trochę tańsze. Zależy mi również na tym aby auto nie było zbytnio awaryjne i do tego ekonomiczne.

Chciałem się dowiedzieć co polecacie/odradzacie i dlaczego?

Proszę o pomoc w wyborze!
Mile widziane przykłady ofert.

Pozdrawiam serdecznie.
Wysok
Obserwowany

Auto: Nie mam

22 Sty 2013, 14:27

Wejdz na dedykowane forum danej marki i poczytaj sobie. Ja polecam 1.8T benzynka + lpg.
Jak tanio i ekonomicznie bez szaleństw 1.9TDI.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Sty 2013, 14:50

Hmm o a3 powyżej 2005 roku za tę kwotę zapomnij (mówię o dobrej bez przebiegu 400000km i nie silniku 2.0TDI). Alfa fajna, silnik 1.9JTDm 150KM też dobry, jedynie co to zawieszenie lubi sprawiać problemy.

Od siebie mogę dodać to (raczej zdroworozsądkowo - dobry rok i dobry silnik):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...