14 Lip 2021, 16:46
Witam,
Budżet: 23 tyś
Tak jak w temacie szukam auta głównie do miasta (praca) lecz czasem wracam nim na wieś około 25km w jedną stronę od pracy. Szukam auta wygodnego, cichego, najlepiej pod przyszłe założenie LPG.
Główne typy:
Audi a3 8p 1.6
Golf VI 1.6
Renault megane 1.6
Tak jak wymieniłem, wszystkie silniki 1.6 dobre pod gaz. Najbardziej jestem za audi lecz głównie też myślę jak te samochody sprawowałyby się na wyjazdy powiedzmy 200-400km w jedną stronę. Czasem może zdarzyć mi się taki wyjazd. Ogólnie poprzednie moje auto to audi a4 b5 również 1.6 więc myślę, że osiągi wymienionych przeze mnie samochodów są podobne do mojego poprzedniego. A4 jakoś dawało radę na autostradach... Co o tym sądzicie? Tak jak wcześniej pisałem, główne przeznaczenie to miasto+ tereny podmiejskie/wieś.
Z innych silników samochodów, które wymieniłem to wiem, że w megane jest 1.4tce pod LPG. W audi tylko 1.6 mpi, w golfie nie wiem czy są inne silniki dobre pod gaz?
Który wybór według was jest najlepszy??
PS. Możecie podrzucić inne samochody dobre pod gaz i ewentualnie z lepszymi osiągami od tych co wymieniłem. ( Część znajomych polecało mi fiata bravo ale on odpada).
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!