Auto do 25-tyś Benzyna.

06 Sie 2016, 18:17

Witam i o podpowiedź pytam :D Hmn.... jak to zaczać?? Mam zamiar kupić autko jak w temacie do 25-tyś zł w benzynie do LPG ( LPG chciałbym sam założyć). problem jest tego typu, że nie wiem na co się zdecydować, mam kilka typów aut które zaraz opiszę. ( sęk w tym, że nie wiem czy te auta które wymienię nie są awaryjne, więc z tego powodu moja obecność tutaj na forum). Auta jakie mnie interesują to coś od 180 km, a mianowicie:

* BMW E46 { [ 2.5L, 2.8L, 3.0L ] która z jednostek napędowych jest najmniej awaryjna? }
*BMW E 90 2.0 L 150 KM
*SAAB 9-3 Aero około 2005-2006r
*OPEL VECTRA C OPC, lub coś około 200KM
*HONDA ACCORD 2.4 L 190KM
*FORD MONDEO ST220 3.0 L
*MAZDA 6 ( Hmn... zwykła poliftowa czy MPS ??? )

W opcje może też wejść ewentualnie auto do 28-tyś z LPG ale sie obawiam :/ Za każdą odpowiedź będę wdzięczny, oczywiście będę odwiedzał formu z nadzieją, że i może ja będę w stanie komuś pomóc. Dziękuje i pozdrawiam.
kris3366
Nowicjusz

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Słupsk
Prawo jazdy: 13 06 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.0 B 136 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Sie 2016, 20:57

Z e90 w tym budżecie możesz mieć problem znaleźć coś porządnego. Poza tym jest dużo zabawy z montażem butli - ja bym odpuścił albo e90, albo lpg.
Przy maździe i mondeo trzeba bardzo uważać na rdzę.
Ja chyba w pierwszej kolejności szukałbym Vectry z v6 - bardzo fajnie się zbiera i nie ma problemów z LPG. W swoim budżecie spokojnie się zmieścisz. No i mimo sportowego zacięcia chyba najpraktyczniejsze auto z wymienionych.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kia GT4 Stinger: 315 KM w koreańskim coupe
    Kia zaprezentowała koncepcyjne coupe o nazwie GT4 Stinger na salonie w Detroit. Pod maską Kia GT4 Stinger znajduje się turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 2 litrów, generujący moc 315 KM. Napęd jest przenoszony ...