REKLAMA
Witam,
Jestem obecnie na etapie poszukiwania używanego samochodu i potrzebuję porady co do modelu na który warto zwrócić uwagę.
Poniżej szczegóły:
= Budżet
20-25 tys
= Użytkowanie
Głównie miasto, ale dodatkowo raz na 1-2 miesiące trasa 800km ( głównie ekspresówki + do tego wiejskie drogi). Rocznie ok 10 tys km.
= Własne potrzeby
Jeżeli chodzi o potrzeby to moim głównym wymaganiem jest klimatyzacja oraz komfortowa jazda po autostradzie/drodze ekspresowej - dla mnie to prędkości w przedziale 100-130 km/h i jeżeli jest tak potrzeba to możliwość sprawnego wyprzedzania.
Dodatkowo w aucie potrzebuję przewieźć raz na jakiś czas bagaż na weekendowy wyjazd dla dwóch osób plus dziecko.
W miarę możliwości chciałbym auto, które nie jest bardzo awaryjne i nie będzie miało silnika sprawiającego problemów. Dlatego bardziej skłaniałbym się w stronę nieskomplikowanych silników benzynowych.
Obecnie przychodzą mi do głowy takie auta jak Toyota Yaris/Auris, Kia Ceed, Opel Astra, ale jestem otwarty na inne modele. Nie mam też jakiejś ulubionej marki.
Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłbym coś doradzić w kwestii jakiegoś modelu, a także jeżeli możliwe to jakim przebiegiem i rocznikiem powinienem się zainteresować (orientacyjnie).