Auto do 25 tys

09 Sie 2020, 21:43

Witam,

Jestem obecnie na etapie poszukiwania używanego samochodu i potrzebuję porady co do modelu na który warto zwrócić uwagę.
Poniżej szczegóły:

= Budżet
20-25 tys
= Użytkowanie
Głównie miasto, ale dodatkowo raz na 1-2 miesiące trasa 800km ( głównie ekspresówki + do tego wiejskie drogi). Rocznie ok 10 tys km.
= Własne potrzeby
Jeżeli chodzi o potrzeby to moim głównym wymaganiem jest klimatyzacja oraz komfortowa jazda po autostradzie/drodze ekspresowej - dla mnie to prędkości w przedziale 100-130 km/h i jeżeli jest tak potrzeba to możliwość sprawnego wyprzedzania.
Dodatkowo w aucie potrzebuję przewieźć raz na jakiś czas bagaż na weekendowy wyjazd dla dwóch osób plus dziecko.
W miarę możliwości chciałbym auto, które nie jest bardzo awaryjne i nie będzie miało silnika sprawiającego problemów. Dlatego bardziej skłaniałbym się w stronę nieskomplikowanych silników benzynowych.

Obecnie przychodzą mi do głowy takie auta jak Toyota Yaris/Auris, Kia Ceed, Opel Astra, ale jestem otwarty na inne modele. Nie mam też jakiejś ulubionej marki.

Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłbym coś doradzić w kwestii jakiegoś modelu, a także jeżeli możliwe to jakim przebiegiem i rocznikiem powinienem się zainteresować (orientacyjnie).
Panda15
Nowicjusz

11 Sie 2020, 18:38

Prosiłbym o pomoc w wyborze pomiędzy kilkoma opcjami jakie udało mi się znaleźć, a także o ocenę ofertę znalezionych na otomoto, bo podejrzewam że macie większe doświadczenie w tym temacie :D

Czy warto dopłacać do Forda Mk3 względem mk2?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy Ceed będzie spełniać moje wymagania? Jak z ich awaryjnoscia?

Wpadły mi też w oko mniejsze modele:
I20 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Yaris: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Corsa: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bravo: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Punto: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Panda15
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...