Auto do 25 tyś

29 Lis 2013, 12:57

Mam do wydania na auto rodzinne 25 000 zł. Jakie auta klasy średniej są dobre? Z których roczników. Czy macie uprzedzenia do jakichs marek? jaki silniki? Na czym się zawiedliście, a na czym wręcz przeciwnie? Odrazu mówie ze robie rocznie okolo 30-40 tyś km mam 4 os. rodzinę wiec auto powinno być dość duże aby np. z bagażami i ze wsyztskim można bylo wybrać sie na wakacje.
Husell77
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 01 1987
Auto: Opel
Silnik: Astra
Rok produkcji: 1986

29 Lis 2013, 18:08

Od razu nasuwa mi się jakiś fajny van, więc mógłbyś poszukać citroena c4 picasso, chociaż moga być problemy ze znalezieniem przyzwoitego egzemplarza w takiej kwocie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Kolejnym dobrym samochodem jest vw touran. Bardzo ekonomiczne silniki i w miarę niska awaryjnośc połączona z wysokim komfortem jazdy:

Opel Vectra:

Na Twoim miejscu szukałbym jakiegoś vana z silnikiem Diesla. Duże, przestronne auta, można znaleźć ekonomiczne i zrywne silniki :)
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Lis 2013, 08:38

Ja polecam Vectre w kombi z silnikiem 1.9. Bardzo duże i pakowane auto. A druga propozycja jest Fiat Croma z silnikiem 1.9 lub lepiej 2.4
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Gru 2013, 20:54

Witam

Może będziesz zainteresowany takim autkiem, bardzo dużo miejsca, autko z takim silnikiem i w automacie to rzadkość

[link do Tablica wygasł]
mucha197
Nowicjusz

Miejscowość: Długołęka

10 Gru 2013, 12:29

Niekoniecznie Citroen,moim zdaniem bardzo dobrze będzie prezentował się tutaj sedan Audi A4 lub ford Mondeo mk3. Typ nadwozia,ilość miejsca w środku sprawiają,że spokojnie mogą uchodzić za samochody rodzinne. Zobacz jeszcze Toyote Avensis.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Gru 2013, 20:16

polecam avensis, vectra C w wersjach kombi bardzo dobre wygodne samochody z dużymi bagażnikami
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siedmiomiejscowy Lexus RX
    Jak podaje japoński magazyn Mag-X, premiera wydłużonej wersji bestsellerowego crossovera Lexus RX z kabiną o trzech rzędach siedzeń ma nastąpić już na jesiennym Tokyo Motor Show, a do sprzedaży ruszy w styczniu 2018. Według ...