Dzięki Wam mam swojego Demona czyt. Mazdę Demio, którą śmigam do tej pory
![Niegrzeczny :naughty:]()
ale chyba przyszedł już czas na wymianę autka na nowszy model. Jak w temacie dysponuję budżetem max do 25tys. zł i chciałabym jednak zamknąć się w tej kwocie.
Rocznie robię około 12-13tys km, dojeżdżam do pracy 16km głównie średnią prędkością około 80km/h, kilka świateł ale generalnie dłuższe odcinki. Za 2-3 lata będzie to 20km drogi ekspresowej (planujemy przeprowadzkę). Szukam auta ekonomicznego a przede wszystkim bezpieczniejszego (jeżdżąc moim prawie 20letnim Demonem mam wrażenie że przy większej stłuczce nic ze mnie nie zostanie
![Nie rozumiem :unsure:]()
) Nie za duży- aby wszedł wózek i zakupy, standardowo mało awaryjny itp.
![Uśmiechnięty :)]()
Zastanawiam się nad:
1.Hondą Civic VIII (pytanie beznyna czy jednak Diesel? I czy w tym budżecie znajdę sensowny egzemplarz powyżej 2009roku?)
2. Ford Focus Mk3 (rocznik około 2014, Znaleźliśmy fajny stan dla teściowej w sedanie w cenie 25tys zł z dobrym wyposażeniem i niedużym przebiegiem dlatego małżonek chce znaleźć coś podobnego też dla mnie ale niestety teraz nie widzę podobnej oferty (ale mam czas). Osobiście nie mam jakoś przekonania do jakości Fordów, nasłuchałam się opinii, które siędzą gdzieś w głowie:P
Czy to dobre wybory? Jakie jest Wasze zdanie? Czy może jednak coś innego? Jakaś Toyota? Z góry dziękuję za pomoc!
Interesuje mnie rejon Białystok + 300km dookoła.