Auto do 3-4 tyś z gazem preferowany sedan

27 Kwi 2014, 14:31

a ja jestem zdania że najmocniej korodują tylko te które były już malowane. Tu też nie ma reguły ściśle określonej ale niestety tak bywa. Na moim MK2 też już rudej nie znajdziesz. W planach jest ponowne lakierowanko za miesiąc. Postanowiłem od podstaw się pobawić. Lakierów mi się nazbierało i nawet ładna metaliczna złota perełka wpadła ostatnio a że zostało ponad 1,7 litra to można się bawić. Błąd zrobiłem. Czarne mondeo brudzi się jak ch...a. Na dodatek w upały to kotłownia w środku. Postanowiłem psiknąć na złoty metalic w perle ale jak już zacznę zabawę to na maxa bo braciakowi młodszemu (własnie zdał prawko) chcę odszykować jakiego klekota by miał na start. Sprzęt do piaskowanka już mam więc Mondi poleci w całości i będzie jak z fabryki. Na szczęście wnętrza rantów drzwi itp. są czyściuteńkie więc po dobrym lakierowanku kilka lat poosmiga.
konto nieaktywne. Używam konta TANTALINI. W razie zapytań dot. ogłoszeń pisać do TANTALINI.
tantalini2
Nowicjusz

Auto: konto nie aktywne
Silnik: używam: tantalini
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna

27 Kwi 2014, 15:06

Są też przypadki aut które od nowości jeszcze nie miały ruszanej blacharki ale to już ktoś musiał bardzo mocno dbać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Kwi 2014, 15:24

Mnie to przerażają mercedesy. Od razu widać który to taryfa z rajchu :mrgreen:
Kiedyś w budynia malowali - teraz częściej oklejają ale tak po latach jak zdejmiesz okleinę to i tak w większości przypadków pod pistolet trzeba dać.
konto nieaktywne. Używam konta TANTALINI. W razie zapytań dot. ogłoszeń pisać do TANTALINI.
tantalini2
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 17:12

co do mondeo mk II mam trochę pojęcie w rodzinie były dwa;)
ale tak czy siak szukam auta z moich okolic Szczytno albo Olsztyn i takie propozycje chciałbym zobaczyć ;)
moto92
Nowicjusz

Auto: szukam

27 Kwi 2014, 17:20

Mondeo Mk2 nie w tym budżecie więc nawet nie patrz bo Twoja opinia nt. tych aut zmieni się na negatywną..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Kwi 2014, 18:08

Mowa o MK2 z końca produkcji czyli 1999,2000. Zobaczcie na tego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

No nie gadajmy o tym że będziecie go chcieli nabyć za 13 lat w cenie 2000zł ...

Pisząc w wątku o Mondeo - piszemy o najwyższej w tedy wersji Forda jaka była. No dobra, były już Focusy ale to nadal był inny segment. Mondi rządził a jak był w wersji GHIA i to jeszcze z bardzo oszczędnym TD to wymiatał. Kupić nawet po wielu latach 150x taniej jest ciężko.
tantalini2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...

27 Kwi 2014, 18:20

tak czy siak w mojej okolicy żadnych mondeo nie ma ;)
moto92
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 19:48

Szkoda że pod profilami nie jest wyświetlane skąd Kto jest. Było by łatwiej rozmowy prowadzić. Adminy - wymyślcie coś. :mrgreen: znaczy - długo nie myślcie bo tam w admin-stacji w phpBB jest taka zakładka związana z danymi przy rejestracji. Jak by tam Adminy zaznaczyły MIASTO jako obowiązkowe był by gitez dosłownie. Człek by się nie domyślał z jakiego rejonu szukać wozu. Na którymś forum widziałem że mają porobione znaczniki z tablic jako lokalizacja. TO sporo pomaga. Wpisujesz sobie WND i wszystko cacy i wtedy szukamy fury z okolic WND a tak trzeba wszystkich pytać a skąd Ty?
Ehhhh....

Na Twoim miejscu zaczął bym szukać:

1. Audi B3
2. Audi B4
3. Passat B3
4. Passat B4
5. Mondeo MK1
6.BMW E36
7. Astra F
8. Vectra B
tantalini2
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 20:34

Kolega napisał że jest z Olsztyna.
Koniu
Forumowicz VIP

27 Kwi 2014, 20:38

Nie wiem czego ludzie się boją. Podać obszar w którym się mieszka? Przecież to nie PESEL kurdę. Większość pół w profilach powinna mieć czerwoną gwiazdkę :mrgreen:
Może i mówił ale jak czytasz masę postów to zapominasz :D :D
Pod Olsztynem (pozdrawiam handlarzyny z giełdy z Elbląga przy Piłsudskiego :D
raczej nic nie będzie. Gdy śmigałem na Północ po wozy nic tam nigdy nie znalazłem. Olsztyn i w ogóle Warmia cała jakoś dziwnie się ceni. TO co w Warszawie stoi za 800-1000zł i nigdy nie pójdzie - doskonale za 1800-2000zł za Nidzicą sie sprzedawało :-)
Musi kolega zrobić sobie wycieczkę w sobotę a najlepiej w niedzielę na giełdę do Pruszcza Gdańskiego. Rzut beretem kolega ma, bilet tani a złomu po pachy. SPod Olsztyna to i tak ze 200km trzeba będzie jechać po furę bo taniej jest.
tantalini2
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 20:51

Jak kolega będzie chciał to Mesia mam na sprzedaż A140. 1997. Na chodzie.
Będzie po niedzieli za 3500zł bez negocjacji bo właśnie kupiłem tylko wyprać muszę.
[link do oferty na Allegro wygasł]
tantalini2
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 20:53

Ja napisałem instrukcję jak napisać temat ale jak widać nie wszyscy to czytają :mrgreen:
A klasy to ja bym za darmo nie chciał. Pamiętam jak kolega mówił ile jest roboty aby sprzęgło wymienić :cry:
Koniu
Forumowicz VIP

27 Kwi 2014, 20:58

jeszcze bym rozważył zakup diesla ale czy w tej cenie to nie będzie wrak?
moto92
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 20:59

Z alternatorem w a klasie tez jest fajnie, zwłaszcza jak jest wodny :mrgreen: . Ale to tylko takie tam.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

27 Kwi 2014, 21:03

kon, to na chleb wziąłem. Odbiorę, szybę wstawię, karczer i wio. Wypiorę, wyschnie, polerka i do Ruskich won za 2500USD bez ogladania i z pocałowaniem w tył. Po weekendzie majowym pewnie pod Moskwą gdzieś o wspomnianym sprzęgle będą rozmyślać. Ja miał bym to robić??? :no: :no: :mrgreen: Nie, nie. Może handlarzyna ze mnie ale wałów swoim nie porcjuję. Tego się trzymam a Saszki biorą wszystko.
tantalini2
Nowicjusz