Auto do 3,5 tys.zł?

04 Gru 2015, 23:03

Jestem kobietą, potrzebuję samochodu, ale zostałam w takiej sytuacji, że mój budżet nie jest zbyt duży. Pomoglibyście mi znaleźć samochód max.do 3,5 tysiąca złotych? Najlepiej wojewdztwo lubelskie. Dodam jeszcze, że będę musiała przejechać tym samochodem odcinek około 2 tys.km, z Polski do Francji. Pomóżcie!
soleil111
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 2009
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: nie mam

05 Gru 2015, 11:08

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2015, 12:45

Jesli ma przejechać tak długa trasę to skup się na dużych autach z sensownym silnikiem np. Daewoo Nubira :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Gru 2015, 17:49

Troche boje sie jezdzic passatami, nigdy nie jezdzilam i wydaja mi sie zbyt duze. Ale 2 pozostale oferty mysle,ze calkiem ok. Tzn.nie znam sie, dlatego postanowilam zapytac tutaj.
soleil111
Nowicjusz

05 Gru 2015, 17:50

Aha,czyli jakies male auta odpadaja? Znajde w tej cenie takie auto?Ewentualnie jeszcze okolice Warszawy...
soleil111
Nowicjusz

05 Gru 2015, 19:09

soleil111 napisał(a):Aha,czyli jakies male auta odpadaja?
Zdecydowanie. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Gru 2015, 01:14

A moglbys mi tak w skrocie wyjasnic dlaczego?:) Nie znam sie absolutnie na samochodach. Wiec jakis seat Ibiza, czy golf raczej odpada? A jakis renault megane?
soleil111
Nowicjusz

06 Gru 2015, 01:26

soleil111 napisał(a):Wiec jakis seat Ibiza, czy golf raczej odpada?

Seat Ibiza jest mała więc odpada (brak wygody i słabe silniki na trasę) golf okey
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Gru 2015, 03:20

Zapewne mnie tutaj połowa wyśmieje ale jak dla mnie to proponowałbym autorce dorzucić ciut gotówki i szukać czegoś młodszego niekoniecznie super przestronnego i wielkiego ale pewniejszego z 1 ręki np
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co z tego że auto będzie z segmentu D jak mając 25 lat i niewiadomego pochodzenia stan, może być całe do remontu?
Elementy karoserii, ładowanie, przewody, układ paliwowy starzeją się, poza tym nikt nie sprzedaje za 3 tys ideału w który włożył 10 tys.. więc małe szanse że ktoś wyremontował auto w niemal każdym układzie + blacha..

Jak taka limuzyna zacznie mieć kłopoty z wydechem albo przegubami czy łożyskiem albo np nie będzie ładowania, czy jakieś konkretne problemy z elektryką to wygoda będzie raczej umowna..

Poza tym nie ma czegoś takiego jak auto w idealnym stanie, nie ten wiek i nie ten budżet..tylko że w takim Puncie będą drobnostki do zrobienia a w 25 letnich zabytkach solidne remonty każdego elementu.
Ja zakupiłem Golfa IV 2000 rok 1,8T za ok 11 tys prawie 1,5 roku temu i auto niezłe a i tak wkład jakiś był i trzeba było coś porobić..

Jeśli ktoś decyduje się na auta przeszło 20 letnie to solidny przegląd + naprawy które mogą pochłonąć budżet i ekonomicznie zakup takich aut na takie trasy się nie opłaci.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

06 Gru 2015, 09:20

Proszę Cię Punto i wycieczka do Francji :roll: już bym wolał Lanosem jechać..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2015, 10:00

Nawet nie czytałem Twojego postu jak zobaczyłem Punto..
Co do wieku, im wyższy segment tym wyższa staranność wykonania i takie 15 letnie Punto będzie w gorszym stanie niż 25 letni Passat.
Koniu
Forumowicz VIP

06 Gru 2015, 10:56

Passat B3/B4 to akurat te auta, na których renomie VW jedzie od kilkunastu lat i nie bez przyczyny - z najprostszymi wersjami słynnego 1.9 TDI robią ogromne przebiegi w bezawaryjny sposób. Za 3,5k znajdziesz spokojnie B3 w db/bdb stanie, wszystkie mniejsze auta na długie podróże są za małe - jechałem trasę 350km Civiciem VI, który jest podobnych rozmiarów we wnętrzu jak Golf III na przykład i to nie było zbyt przyjemne. Punto jest jeszcze mniejsze od tych dwóch, więc sam dopisz sobie wrażenia po dojechaniu do Francji.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

06 Gru 2015, 11:37

Przykładowe auta, które przeżyją Punto 3 razy.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wśród tych ofert można wybrac jeszcze dużo takich jak te wyżej.
Koniu
Forumowicz VIP

06 Gru 2015, 14:09

Tutaj świeże ogłoszenia z okolic Wawy:
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2015, 23:01

Mysle,ze moze max do 5 tys.moglabym cos kupic...Tylko dlatego,ze nie mam czasu i moja sytuacja jest dosyc skomplikowana i nie mam jak odlozyc wiekszej gotowki niestety. Na ta chwile tak to wyglada. I myslalam,zeby kupic auto we Francji,ale tam te takie tanie i w miare w dobrym stanie schodza w ciagu kilku godzin.:/Dlatego pomyslalam,ze moze tutaj cos kupie...Wiec do 5 tys.znalazlabym juz cos?
soleil111
Nowicjusz