15 Sty 2013, 15:22
hmm co do audi 80 to kiedys miałem ale 1.6 TD dobrze wspominam to auto ,alenie ukrywam ,zemiałem 2 setki 2.3 i te silniki sa nie do zdarcia ,ale ciezko teraz znalezc wogole jakis dobry egzemplarz. e30 mam na oku w bardzo dobrym stanie technicznym ,ale silnik niestety 2.4d do ktorego jakos nie mam przekonania. Z pół roku temu jechałem po mondeo ,ale niestety okazał sie wrakiem i w drodze powrotnej trafiłem na scorpio mk3 95r 2.0dohc full opcja opr skory udało mi sie zbic cene na 1600zł ( oczywiscie bylem swiadomy jego wad) do roboty były progi (w sumie wcale ich nie było) zderzak, no i silnik bardzo dziwnie sie zachowywał ( wedlug mnie to wiazki ) wrocilem do domu i zaczałem walke wspawałem nowe progi. zamówiłem zderzak,polakiedrowałem,nadkola oczyscilem z rdzy ,ale zeby ich nie malowac ( sam rant) to załozyłem chrom nakladki i wziałem sie za mechanike sprawdzałem swiece,kable i dalej silnik zle pracował. Wiazka podluznicy byla robiona wiec rozebrałem wiazke silnika 14godzin,lutownica,40metrów kabla i tasmy poszlo w ruch. w sumia bardzo tanim kosztem zrobiłem dobre auto nie mam z nim problemow i chodzi jak żyleta. Ale teraz potrzeba mi 2 samochod.
Mam na oku c180 94r 1.8 z tego co sprawdzałem wszystko fajnie ( wiadomo progi i nadkola do roboty) ,ale słyszałem ,ze te cklasy nie sa za dobre i ttuaj pytanie do was. Czy to sa dobre i niezawodne mercedesy jak np 124 ? to ze sa podatne na rdze to wiem ,ale mechanicznie ?