Auto do 30 000zł ale jakie???

06 Wrz 2007, 16:30

Pomóżcie wybrać auto za tą kwote ale w dieslu.Mam już straszny mętlik w głowie czy wybrać jakiegoś niemca może francuza czy w końcu japońca.Na co postawić czy starsze z pierwszej półki czy młodsze ale z klasy niższej???
z góry dzieki.
pipenK
Nowicjusz

06 Wrz 2007, 17:00

Ja wybrałbym auto z silnikiem TDi do tej kwoty, Passat lub młodszy Golf IV rozgladałbym się także za Audi A4 zależy co Cię interesuje.
Japońskich producentów tj. Nissan, Toyota, Honda odrzuciłbym ze względu na to że do 30tys "dobrego" Diesla nie dostaniesz gdyż w latach 90" jeśli chodzi o Diesla nic nie przebije TDi co innego gdybyś kupował nowsze i miał na nie więcej pieniędzy wtedy zdecydowanie diesle od Toyoty czy Hondy.
Niewiem w jakim wieku chcesz kupić auto ale ja rozglądałbym sie za A4
Pekińczyk
Początkujący

06 Wrz 2007, 17:08

Za 30 000 PLN spokojnie możesz kupić japoński samochód z Dieselem bez wiekszych problemów kupisz Hondę Accord VI generacji z silnikiem 2.0 TD czy Toyotę Avensis D-4D ale vwolkswagenowskie TDI to też dobry wybór
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

06 Wrz 2007, 21:53

accorda z dieslem z końca lat 90 bym nie polecał - słyszałem, że to kłopotliwa jednostka. Avensis pewnie lepsza, passat tdi też.
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

06 Wrz 2007, 21:53

Dzieki panowie.Toyote Avensis juz można wyszukać z 2000r. myśle ze chyba na nia sie zdecyduje.Kusi mnie też A-4 tylko drogie w utrzymaniu
pipenK
Nowicjusz

07 Wrz 2007, 23:01

Zbyszek napisał(a):Za 30 000 PLN spokojnie możesz kupić japoński samochód z Dieselem bez wiekszych problemów kupisz Hondę Accord VI generacji z silnikiem 2.0 TD czy Toyotę Avensis D-4D ale vwolkswagenowskie TDI to też dobry wybór

tak jest z tym że Diesel 2.0TD w Hondzie Accord nie jest produkcji Hondy i to wiele wyjaśnia co nie zmienia faktu że samo auto jest poprostu dobre i niezawodne. Honda wstawiła swojego Diesla dopiero w 2003r do Accorda a takiego nie dostanie się za 30tys lecz za co najmniej 2 razy tyle. Co to Toyoty to Diesle może i niezle ale TDi napewno bardziej żwawe zreszta Toyota świetne Diesle także proponuje w nowszych Corollach (E12) i najnowszym Avenisis lecz to także grubsza kasa.
Tak jak wspomniałem w pierwszym poście TDi to znakomity wybór za takie pieniądze.
Pekińczyk
Początkujący