Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ossy napisał(a):Oceniam silniki (nie auta):
1) Opel Astra GTC/OPC 2.0 Turbo 200KM 2005 r. - ok
2) Seat Leon II 1.8 TSI 160KM (ewentualnie mocniejsze 200KM) 2009 r. - złom
3) Subaru Impreza GH 2.0 150 KM 2007 r. - ok
4) Volvo C30 2.4 170KM 2008 r. - ok
5) Ford Focus ST 2.5 Turbo 225 KM 2007 r. - ok
6) BMW e46 330i 231KM 2004 r. - ok
7) Alfa Romeo Brera 2.2 JTS 185KM / 3.2 V6 260KM 2006 r. - 2.2 złom, 3.2 ok (ale dużo pali)
8- Alfa Romeo 159 1.9 JTS 160KM 2006 r. - złom
tomekdk napisał(a):"Tylko kompletny szaleniec/ignorant/laik popatrzy na auto z USA bądź Szwajcarii." - co do USA to oczywiście pewne, co do Szwajcarii ... tutaj negatywny przykład:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ymfiF.html
cena była raczej atrakcyjna ... a tu prawda (zdjęcia).
No chyba, że bezwypadkowość nie ma dla Ciebie znaczenia
tomekdk napisał(a):To tak średnio zadziała, bo jak pojedziesz na miejsce i "wpadniesz w sidła" to później głowa przestaje działać. Ja sobie napisałem poradnik co sprawdzać, by zapamiętać wszystko, a uwierz mi, tego naprawdę jest trochę - ok. 25 pozycji.
tomekdk napisał(a):Budżet masz ciekawy, może wyprawa do Niemiec? Handlarzowi na pewno nie zależy na tym, by kupić bardzo zadbany egzemplarz - bo one swoje kosztują, Tobie na tym zależy, to gdzie lepiej? - u źródła, czy przez pośrednika, który ma inne priorytety? A niemiecki rynek magiczny nie jest, tam samochody w super stanie za grosze nie sprzedają.
tomekdk napisał(a):A BMW-klub ... problem jest ciągle ten sam, bo oni skądś ten samochód mają, jak od pośrednika, to średnio, ale nie mówię, że wszystkie są takie, szukać trzeba.
tomekdk napisał(a):Z drugiej strony - celujesz w rynek, który jest dosyć ryzykowny, jeśli chodzi o zakup używki, no bo takimi samochodami to różnie mogą jeździć, i te samochody sporo kosztowały jako nowe - np. takie 231 konne BMW.
Ja bym szedł bardziej w stronę np. Accorda, Mazdy 6, coś bardziej stonowanego, no, ale to ma być furka dla Ciebie.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]