Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady. Rozglądając się za ogłoszeniami, napotykałam głównie samochody sprowadzone z zagranicy a zależy mi właśnie na możliwości sprawdzenia historii. Szukam zadbanego samochodu przy którym wkład przy zakupie będzie minimalny a później koszta eksploatacji bedą niskie, mam nadzieję że znajdę coś takiego do 30k. Idealny byłby taki który posłużyłby przez długie lata, chociaż zdaję sobie sprawę z tego że pewnie trudno taki ideał znaleźć. Sugerując się waszymi poradami myślę że skupię się jedynie na autach krajowych.
@maxatos Dziękuję za porady. Nie zastanawiałam się nad Fiatem Bravo, byłabym wdzięczna za więcej informacji na temat awaryjności tych aut. Opla Astrę biorę pod uwagę.
Próbuję wybierać pomiędzy Astrą, Focusem, Golfem V oraz Jazzem. Zastanawiałam się też nad VW Polo jednak nie jestem do końca czy sprawdziłby się na pozamiejskich drogach. Czy ktoś z was miał któreś z tych aut? Proszę o opinie kierowców, na temat wad i usterek, szczególnie małych wersji silnikowych do 1.6 w benzynie. Najbardziej interesują mnie roczniki od 2010 roku.
Ostatnie pytanie, co sądzicie o dealerach aut i samochodach pokontraktowych? Przykładowo master1? Link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Czy warto zastanawiać się nad takim autem? Martwi mnie nieco często bardzo duży przebieg tych aut oraz kwestie prawne. Na co zwrócić uwagę?
Dziękuję za pomoc