Auto do 33 tys

04 Sty 2017, 20:40

Witam, mam zamiar kupić auto lecz zastanawia mnie które lepiej wybrać.
Jak w temacie 33 tys lecz do 35 moze uda sie dołozyc cos.
Przebieg to około 10 tys rocznie
Moc to tak od 140-180
Głownie chodzi o Coupe lub hatchback
Auta jakie miałem na oku to
Megane coupe 180 lub 130/140 nie pamietam dokładnie ile było
honda VII 1.8 140
Opel astra J 140 lecz widzac mase nie wiem czy 140 tam wysarczy
Myslałem tez o jakims aucie 4x4 lecz mało jest takich aut, same jakies suvy czy wieksze auta a takiego nie chce bo w wiekszosci jezdze sam.
To 4x4 nie jest koniecznosc ale droga do mnie troche kiepska a w zime to jak czasem przysypie to wyjechac nie idzie wiec mysle o tym napedzie, lecz czy warto?
K97
Nowicjusz

Auto: VW

06 Sty 2017, 12:32

ktos cos?
K97
Nowicjusz

Auto: VW

06 Sty 2017, 16:01

Z megane będzie ciężko, maaaasa sprowadzonych trupów. Autko w miarę ok, ale prawdopodobnie synonimem bezawaryjności nie jest.
Ufo ok
Astra w sumie też, jeździłem wersją 120km i z szybkim autem nie miało to za wiele wspólnego.

Jeśli myślisz o 4x4 to bez zmiany wielkości auta zostaje Ci praktycznie a3 (haldex) i może po jakimś zwiększeniu budżetu subaru impreza. Czy warto? Musisz sobie sam odpowiedzieć, 4x4 generuje koszty, ile razy w roku jest tak naprawdę potrzebne?

Popatrz na focusa mk2 ST, volvo s40 (kompaktowy sedan, naprawdę nieduży)
Dorzucę też włoskie "trojaczki". Bravo, Delta i Giulietta (budżet troszkę przymały)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Sty 2017, 19:47

No właśnie, Honda VIII.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...