Auto do 35.000 zl

12 Sty 2020, 21:39

Witam Wszystkich,

Czas rozejrzeć się za poważniejszym wyborem samochodu, który mógłby mi na długo posłużyć. Budżet do 35 tyś., automat, najlepiej na benzynie ( lub od razu z LPG i tak będę chciał zamontować), nie wiem czy w tej cenie znajdę rocznik od 2013+ ?
Nie szukam niczego małego, ani SUV'a, celowałbym w sedan, ewentualnie kombi (choć średnio mi się podobają, aczkolwiek są wyjątki jak niektóre kia'e czy oczywiście audii). Auto powinno dysponować odpowiednią mocą na trasie (z miejsca, gdzie obecnie pracuję do rodzinnego miasta mam ponad 600 km, chciałbym komfortowo tam dojeżdżać parę razy do roku) ponadto dobrze gdyby nie paliło za dużo przy jeździe codziennej w mieście. Oczywiście nie zależy mi na odwiedzaniu warsztatów systematycznie, więc bezawaryjność bo bardzo ważny punkt.
Jak myślicie za czym konkretnym powinienem się rozglądać mając na uwadze powyższe? Liczę na Waszą pomoc i sugestie ;)
pzdR
kacek91
Nowicjusz

12 Sty 2020, 22:34

Rodzaj nadwozia (sedan, kombi) nic nie mówi o wielkości auta.
O wielkości mówi przyporzadkowanie do segmentów, a, b, c, d, e i inne. Ciebie zapewne będzie interesowało c lub d.
Przy d szanse na 2013 są minimalne, przy c trochę większe. Swoją drogą możliwość montażu lpg zmniejsza wybór modeli - sporo ma wtrysk bezpośredni co czyni montaz gaziku średnio oplacalnym.
Z segmentu c możesz zerknąć na astre 1.4t, 1.6t
Z segmentu d Mondeo 2.0 albo Laguna 2.0g
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Bartosza Ostałowskiego w płomieniach!
    Bartosz Ostałowski jest wyjątkowym drifterem. Jako pierwszy Polak gościł w kultowym programie The Grand Tour. Ponadto, jest jedynym na świecie posiadaczem zawodowej licencji FIA, mimo że auto prowadzi bez użycia rąk. Poprzez ...