Auto do 35 tys. dla 22 latka.

02 Sty 2015, 17:32

Witajcie :)

Mam 22 lata i poszukuję dla siebie auta o poniższych cechach:
- Preferuję z instalacją LPG oraz spalaniu gazu w przedziale 7-9 litrow/100km
- Nie zależy mi na tym żeby było super szybkie/sportowe jeśli chodzi o osiągi, bardziej zależy mi na "agresywny" wyglądzie.
- Rocznik najlepiej +2007 , chociaż wiele się mówi że teraz z tymi nowszymi autami to jest różnie itp. Także każdą propozycję oraz opinię z chęcią przeczytam. :)
- Nie jestem maniakiem za przeproszeniem du*ereli w stylu ESP itp., także tego może nawet nie być, jeżdżę 18 letnim seatem bez wspomagania itp i jeździ mi się bardzo dobrze.

Podsumowując:
Szukam autka z agresywnym wyglądem, mało awaryjnego i palącego od 7-9 litrów gazu/benzyny. Nigdy nie jeździłem dieselem, co nie znaczy że nie biorę tego autka pod uwagę. :)

O mnie:
Budżet: do 35 tys zł ( Max to 37 tys )
Il. kilometrów robionych rocznie: 15 tys.
Miejsce przechowywania samochodu: Wiata
Sposób jazdy: Spokojny mimo dosyć młodego wieku ^^

Jakie pojazdy rozważałem:
Audi a3 rocznik 2007
Scirocco z 2009 lecz za taką cenę raczej dobrego egzemplarza nie dostanę
Skoda Fabia rocznik 2010 z ewentualnym pakietem stylistycznym RS ( tylko stylistycznym )
W audi podobają mi się przede wszystkim LED'y, Scirocco jest bardzo drapieżne z wyglądu, a Fabię w pakiecie styl. RS ma znajomy i wygląda całkiem w porządku.

Pozdrawiam i liczę na super propozycje ! :P
Pigm3j
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1993
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Nie mam

02 Sty 2015, 17:41

Daj sobie spokój z VAGami bo te auta nie dość, że przereklamowane są to nie mają dobrych silników ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Sty 2015, 18:19

To ja standardowo od siebie polecę Honde Civic VIII z silnikiem 1.8. W tym budżecie spokojnie znajdziesz zadbaną sztukę z 8 a nawet 9 roku. Po przerobieniu na gaz licz się z regulacją zaworów co 40 tyś km.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

02 Sty 2015, 19:45

dzida napisał(a):Daj sobie spokój z VAGami bo te auta nie dość, że przereklamowane są to nie mają dobrych silników

Popieram ;) Na dodatek fabia bardziej kojarzy się z dziadkowozem jaka by nie była a nie samochodem dla 22 latka.
Zerknij na taką e46:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ładujesz dobrą sekwencję LPG i masz solidny ekonomiczny samochód. Tylko o spalaniu 7-9LPG zapomnij choć w 12 na pewno się zmieścisz.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

02 Sty 2015, 22:04

Jak już jest BMW e46 to dam konkurenta czyli Lexa IS
[link do oferty na Allegro wygasł]
Link przykładowy. Chciałem wrzucić nowszego IS'a ale same badziewne diesle 2.2
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Sty 2015, 23:34

A jako konkurenta dla Scirocco mogę podrzucić Astrę III GTC bądź Renault Megane III Coupe
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VII edycja Summer Cars Party 2013
    7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...

03 Sty 2015, 00:08

Dzięki wielkie za odpowiedzi.
BMW to bardzo dobry pomysł, sam się ostatnio zastanawiałem. Nie ukrywam że Felgi od firmy BBS to dla mnie coś pięknego, czyli pewnie takie coś bym zamontował.

Lexus podany przez jednego z Was też zrobił na mnie wrażenie, bardzo ładne autko.
Jeśli chodzi o ASTRĘ to fakt - prezentują się super ale znam kilku posiadaczy tych modeli i mają często awarie ( być może to przypadek ), poza tym nie ukrywam że chciałbym mieć inny model, nie taki jak każdy. Takie zboczenie.

Cóż, będzie trzeba się bardziej zainteresować BMW. A co sądzicie o takim modelu?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Rzeczywiście chyba nie warto bawić się z VAG'ami, chociaż nie ukrywam że moja ibiza z 97 jest praktycznie codziennie poddawana licznym wyzwaniom drogowym i sprawuje się nadzwyczaj dobrze. Być może modele z tych lat były jeszcze robione z sercem.
Pigm3j
Nowicjusz

03 Sty 2015, 00:34

A może Volvo C30 2.0D 136 KM? :wink:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

03 Sty 2015, 00:45

To na pewno nie jest samochód, którym jeżdżą "wszyscy" a do tego według brytyjskiego rankingu awaryjności jest najmniej awaryjnym kompaktem :D i tutaj link przykładowy [link do oferty na Olx wygasł], ale do tego już gaz by Ci się przydał :)
No i za te pieniądze, które możesz dać na auto można szarpnąć się na najnowszą generację lancera, nawet z silnikiem 1.5 skoro osiągi Cię bardzo nie interesują, ale moim zdaniem w takim samochodzie warto mieć chociaż 1.8 , spalanie może nie różnić się nie wiadomo jak a zawsze lepiej jest mieć czym wyprzedzić :yes:
MVtec04
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Accord VI
Silnik: 1.8VTEC 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

03 Sty 2015, 01:59

Jeśli chodzi o Volvo to nie - tył mi się nie podoba. :)

Też kiedyś myślałem o Mitsubishi, dzięki za propozycje :)
Pigm3j
Nowicjusz