Auto do 35 tys w dieslu

16 Kwi 2010, 09:34

Witajcie
Mam na autko 35 tys. W sumie to najlepiej jakby kosztowało 30 tys a resztę kasy na ubezpieczenia, wymiany pasków, olei itp.

Mam natenczas mały samochodzik (polo coupe rocznik 94 1,4D) toteż chciałem kupić coś większego i bardziej rodzinnego a zarazem sportowego i koniecznie w dieslu.

Interesują mnie samochody w segmencie D. Rozglądanie się zacząłem od: Mondeo, Alfy 156, Mazdy 6. Było to jeszcze w tamtym roku.
Na dzień dzisiejszy moje typy to: Peugeot 407, Mazda 6, Audi A4 (po liftingu z roku 2002) ewentualnie Saab 9-3 lub Volvo S40. A może macie swoje typy za tą kasę?

Proszę o Wasze rady i spostrzeżenia. Które auto najbardziej godne uwagi?
Silnik najlepiej około 2 litrów bo te jednostki 1,6 to wiadomo ani dynamiczne ani oszczędne.

Z góry dziękuje za wszystkie wpisy i porady.

Pozdrawiam
look
Nowicjusz

Miejscowość: łodzkie

16 Kwi 2010, 10:25

Mój typ to pug 407 2.0 hdi swietny silnik bedzie najmlodszy z tych ktore wymieniles i awaryjnoscia rowniez nie ustepuje reszcie aut, ja zanim kupilem swojego puga tez bylem straszony ze francuz itd. kupilem i zadnej awarii. To tylko stereotypy..
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

16 Kwi 2010, 12:23

Ja bym też polecił Peugeot'a 407 auto bardzo komfortowe. A także Mazde w jakimś dobrym egzemplarzu.
Ewentualnie szukanie Skody SuperB
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

16 Kwi 2010, 12:41

Witaj mazda jest ok,407 taka sobie. Jednak tylko w audi zajmując miejsce za kierownica mamy wrazenie solidnosci.Świetny jest wybór silników np.1.9tdi/100-130koników.Wszystki wymienione samochody psuja się naprawdę rzadko.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

19 Kwi 2010, 09:31

Dzięki chłopaki za wpisy i rady.

No właśnie niby Pug najtańszy ale to od rocznika 2004 kiedy został wprowadzony na rynek.
Musiałbym wydać na niego około 33 tys.
Pomyślałem sobie o Maździe 6 z rocznika 2002 np. Taką kupiłbym już za 26 tys myślę.
W ogóle coraz więcej wątpliwości mam :( Może jednak Mazda w benzynie o słyszałem, że diesle Mazdy nie są szczególnie dobre. User A8 podsunął mi pomysł z Skodą SuperB. TO też może być ciekawe wyjście.

Generalnie zrewidowałem swoje plany i z 35 tys schodzę do max 27 tys. Odpada więc Pug i Audi chyba też.
look
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 10:39

Moje typy to Mazda 6 albo Saab 9-3. Alfy 156 bym ci nie polecał bo między innymi ten model jest odpowiedzialny za dzisiejsze postrzeganie Alfy Romeo jako awaryjnej marki - Alfa 159 to juz zupełnie inne auto, gdybyś miał więcej kasy byłaby najlepsza z tego zestawienia szczególnie z dieslem... Ale nie 156
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...

20 Kwi 2010, 11:43

A tak konkretnie co myślicie o takiej opcji:

[link do oferty na Allegro wygasł]
look
Nowicjusz

20 Kwi 2010, 13:16

ACSznycel napisał(a):Alfy 156 bym ci nie polecał bo między innymi ten model jest odpowiedzialny za dzisiejsze postrzeganie Alfy Romeo jako awaryjnej marki

Oj mylisz... 145 i 146 a konkretniej jeszcze wersje benzynowe.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

20 Kwi 2010, 13:35

look napisał(a):A tak konkretnie co myślicie o takiej opcji:

Igiełka - jak wszystkie na allegro/otomoto...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

20 Kwi 2010, 15:36

Kubuch napisał(a):
look napisał(a):A tak konkretnie co myślicie o takiej opcji:

Igiełka - jak wszystkie na allegro/otomoto...

I tak już sprzedana :???:
Na allegro na razie przeglądam i "badam rynek" - w sensie ile kosztuje egzemplarz rocznik 2003, 2004.
Pojeżdżę jeszcze po komisach i będę polował :smile:
Coraz bardziej jestem nastawiona na Mazde jednak

[ Dodano: Sro Kwi 21, 2010 13:50 ]
W ogóle nie mam Mazd czarnych :???:
Co mi się najbardziej podobają :cool:

Generalnie z kupnem auta wcale nie jest tak różowo i kolorowo. Nie dość, że ogranicza mnie budżet to kobita jeszcze bo stwierdziła, że jednak mam do wydania tylko 30 tys :roll:

Zostaje więc "brzydsza" jasna mazda albo jakaś a4 rocznik 2001 - 2002.

Alfa już raczej definitywnie wykluczona przeze mnie, coś skłania mnie do saabów ale tu znowuż serwis drogi :cry:

Podrzućcie może jakieś konkretne modele - mogą być nawet i alledrogo.
look
Nowicjusz