29 Cze 2011, 13:27
Obrałem trzy warianty samochodów za 3k, teraz pytanie do was czy są one słuszne (wszystkie wozy jakie szukam to benzyniaki z LPG, diesle odpuszczam).
Pierwszy wariant to doświadczona klasa średnia (nie patrzę na rocznik i przebieg bo to i tak jest przekręcane):
Volvo 740 lub Mercedes W124, Audi 100 C1. Wyczaiłem kilka modeli do kwoty 3 tysięcy. Tylko pytanie czy nie będzie to rupieć. Wiadomo, że coś trzeba będzie włożyc tylko nie chcę się wpakować w kompletny remont samochodu. Czy za 3k dostanę nierozsypującego się Merca albo Volvo?
Drugi wariant młodsza klasa średnia:
Nissan Primera P10 i Ford Mondeo MK1. Również za 3k da się wyłapać kilka egzemplarzy. No i pytanie jak powyżej, czy ta cena wystarczy na auto częściej do jazdy niż do remontu?
Trzeci wariant sportowe japońce:
Mitsubishi Eclipse I, Honda Prelude III, Nissan 100NX. Dużo ofert, samochody wyglądem pozostawiają wiele do życzenia, ale pal licho, silniki podobno solidne. Jak uważacie?
Która kategoria i auto byłoby najlepsze za 3k? Nie chcę Tico, Uno czy Seicento. Golfa I czy II bym kupił ale w GTI a te są niestety drogie. Dzieki z gory za odpowiedzi.