Auto do 3Tyś

19 Paź 2010, 09:56

Nie no Golfa II do jazdy by raczej znalazł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2010, 15:03

macie rację lepiej kupić małe dobre autko niż jezdżić rozpadającym się BMW itp może coś z Fiata by wydarł fajnego np : [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] aha mam jeszcze takie pytanie:
ile kosztuję na oko zarejestrowanie auta z silnikiem max 1.1
opłaty całe OC itp nie mając zniżki na ubezpieczenie?
Pozdrawiam
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubelskie

19 Paź 2010, 15:47

OC za 1.1L bez zniżek, dla młodego, to tak na oko 900-1100 zł

Z tych mniejszych, ale w miarę dynamicznych samochodów, to ja rozglądnąłbym się na przykład za:

Toyota Starlet P81
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ciężko trafić, mało ogłoszeń, ale może akurat...
Jeśli zadbana, to robi 10.3 sek do setki, prawie tyle co Calibra 2.0 :mrgreen: Co prawda po setce Calibra ją zniszczy, ale na miasto taka dynamika chyba jest OK.

VW Polo II GT
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Też sprawne wozidło.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

19 Paź 2010, 15:56

co ty gadasz <wow> 1100zł nawet może osiągnąć za tak małą pojemność silnika,ale to jest za cały rok z zarejestrowanie auta? a to AC obowiązkowe jest przy autach rocznikowo 93-95? a OC się płaci co miesiąc czy jak i w jakich kwotach średnio?
THX za Info
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 16:24

Wszystko zależy od ubezpieczalni,kumpel w PZU jak rejestrował swojego Golfa II 1.3 to za rok zapłacił 975zł za OC i myśle że takie CC 1.1 z OC na rok to zapłacisz ok 800zł.OC płacisz jak chcesz,możesz płacić z góry na rok,na pół rok lub co 3miesiące.Jeśli już mowa o CC to za te pieniądze poszukał bym z silnikiem 1100 - najlepszy silnik montowany seryjnie w tej budzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 16:29

DIX37 Widze, że zaczynasz powaznie podchodzic do sprawy ;)

A co do mojego wyskoczenia z E30 - jest tak samo niepowazne jak pierwsze zalozenia kupujacego ;)

Jak dla mnie w cenie 3 tys poszukaj Cienkiego Sporting.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...

19 Paź 2010, 16:34

aha a to AC co to jest wyczytałem w necie że dla aut starszych 93-95 nie opłaca się tego brać i nie jest obowiązkowe?
1.Gdy zarejestruję auto,to tablice dostanę w ten sam dzień i już bd można jezdzić ?
2. Gdy zakupię samochód i zarejestruję auto będę musiał zrobić przegląd obowiązkowo na swoich tablicach itp?czy np jak onwcześniej będzie miał przegląd ważny do np 2011.06 to nie będe musiał robić?
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 16:48

Nie musisz kupować AC.
Kurde niewiem teraz jak jest z rejestrowaniem auta z innej miejscowości ale jakbyś kupił ze swojej (tzn takie same rejestracje jakie są u Ciebie w mieście) to dostajesz zpowrotem te same blachy co kupiłeś z nimi auto i na miesiąc czasu dostajesz dowód rejestracyjny tymczasowy a po miesiącu czasu idziesz do wydziału komunikacji i dostajesz już normalny dowód rejestracyjny.
Co do przeglądu to jeśli kupisz auto z ważnym przeglądem to nie musisz jechać na przegląd tylko jeżdzisz do tego czasu do kiedy jest ważny,czyli tak jak piszesz załóżmy że jest ważny do 6.2011r a więc do tego czasu jeżdzisz spokojnie z ważnym przeglądem.
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 16:52

Tak i ta informację wpisują CI do dowodu. Tablice dostajesz od razu. Tylko na normalny twardy dowód trzeba poczekać aż go warszawka druknie.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

19 Paź 2010, 16:53

Rozumiem:D
Wielkie Dzięki za Info
Pozdrawiam!!
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 23:53

DIX37 napisał(a):co ty gadasz <wow> 1100zł nawet może osiągnąć za tak małą pojemność silnika,

Zbyt wiele rzeczy których nie podałeś, bierze się pod uwagę przy uwzględnianiu ceny za OC.
Ja przyjąłem, że np. masz 18-24 lata, prawko zdałeś w tym roku i nie masz żadnych zniżek. Wtedy musisz się liczyć z wysokimi cenami. 1100zł to wcale nie przesada. Choć pewnie dałoby radę znaleźć ciut taniej.

Po kupnie samochodu, najlepiej jakbyś znalazł w mieście jakiegoś brokera ubezpieczeniowego, on by Ci dokładnie wyliczył, wtedy wybrałbyś sobie najtańszą opcję.

A tak poza tym, tata, mama, dziadek czy brat nie mają prawa jazdy? Może mają już duże zniżki, wówczas ubezpieczasz auto razem z kimś z rodziny i za 1.1L płacisz 200-400zł.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

20 Paź 2010, 07:46

Tak tylko np jakby chciał zarejestrować na ojca który ma 60% zniżek a on jako współwłaściciel to jego ojciec traci niewiem ile ale chyba 10-20% zniżek ale to nie zmienia faktu że to jest najlepsza opcja aby zarejestrować na kogoś kto już ma zniżki.
Barol
Awatar użytkownika

20 Paź 2010, 09:28

Dwa lata temu ubezpieczałem samochód (Peugeot 106 1.1) w Allianz Direct. Ja byłem właścicielem, natomiast mój ojciec współwłaścicielem i przepisali mi od niego wszystkie zniżki;) On nie tracił żadnych zniżek nawet w razie kolizji :) Nie wiem czy nadal mają takie zasady w Allianz ;)
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

20 Paź 2010, 10:31

To co ja napisałem to chodzi o PZU ale niewiem jak jest w innych ubezpieczalniach.
Barol
Awatar użytkownika

20 Paź 2010, 14:42

Hardaway - tak mam 18l,tylko w tym problem że nikt z Rodziny nie ma prawka więc będę musiał Zarejestrować na siebie i niestety będzie drożej.
A przegląd Auta w jakiej cenie jest tak na oko?
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika