Auto do 4,5 tys. - dla początkującego kierowcy.

21 Lut 2015, 19:04

Witam wszystkich!
Zdaje sobie sprawę z tego, że takich tematów jest już miliard ale chyba potrzebuje indywidualnego podejścia ponieważ nie mogę znaleźć nic odpowiedniego.

Poszukuje autka do 4,5 tysiąca. Auto chciałbym wykorzystywać na dojazd do pracy (prawdopodobnie około 80 km dziennie - liczę obydwie strony, także głównie będzie to trasa). Nie interesuje mnie marka auta, najważniejsze abym nie musiał po zakupie dokładać do niego połowy tej kwoty i żeby był w miarę ergonomiczny. Przyznam że na autach się za bardzo nie znam i przed zakupem powstrzymuje mnie tylko obawa przed ewentualnym wciśnięciem mi jakiegoś złomu przez jakiegoś Janusza-handlarza. Niestety nie mam nikogo w temacie kto mógłby się ze mną wybrać na oględziny auta także liczę na Waszą pomoc, miejsce poszukiwań - Kraków.

Pozdro! :ok:
trappedkite91
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Lut 2015, 19:47

Czyli propozycja diesla nie była by tutaj zła.

[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2015, 20:15

Dzięki za propozycje! W tym Punciaku jest sporo do zrobienia chyba?
Poradzicie mi na co głównie zwracać uwagę przy sprawdzaniu auta? O co pytać telefonicznie?
trappedkite91
Nowicjusz

22 Lut 2015, 01:51

Rozrząd to normalna rzecz do zrobienia po kupnie,łożysko to sprawy groszowe jedynie niewiem co z tymi poprawkami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2015, 09:44

Wiem że Alfa ale od nowości w jednych rękach więc raczej warto [link do oferty na Olx wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lut 2015, 11:48

Niezła ta Alfa :shock: pytanie tylko czy autor tematu dojrzał do takiego auta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2015, 12:34

dobry materiał na klasyka i drugie auto w domu :yes:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Lut 2015, 12:39

Czy dojrzałem do takiego auta? Sam nie wiem, nie mam zamiaru "driftować" na ręcznym i katować zakupionego auta - zależy mi na jak najmniejszej awaryjności i jak najlepszym stanie technicznym w momencie zakupu. A wyczytałem że te Alfy lubią się sypać, tylko ile w tym prawdy w tym przypadku?

Dzięki za propozycje, im więcej czytam i przeszukuje ofert tym mniej wiem i bardziej jestem skołowany :?
trappedkite91
Nowicjusz

22 Lut 2015, 12:57

Ta AR to jak napisał dzida. Dobra d zakonserwowania i w niedzielne wypady, bo przykuwa oko. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Lut 2015, 15:10

Piękna Alfa :shock: trappedkite91 rozmawiałem dziś z kolegą i przypadkowo zeszło na temat tego Punta (kolega szuka auta w dieslu) i jak się okazało oglądał go (auto z naszego miasta) i powiedział mi że on nawet za 2500zł by go nie wziął,turbina wymieniona na jakąś używke z allegro,rozrząd już na wymarciu praktycznie no i auto od handlarza.
Barol
Awatar użytkownika