Auto do 4-5 tysięcy

12 Lip 2015, 20:56

Punto HGT sobie odpuść bo bywa dość awaryjne a to jeszcze od handlarza..
Puma dla faceta :no:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lip 2015, 20:37

byłem dziś obejrzec lanosa hatcback z 2000 roku 1.5 silnik 102 KM z LPG do 2022 i swięzo po przeglądzie, wszystko było ok. koleś powiedział, ze za 3400 sprzeda go + komplet kół zimowych (opona + środek), byliśmy na stacji diagnostycznej i powiedzieli, że tył hamulcy do wymiany cały + ręczny praktycznie nie działa. Dlatego teraz się zastanawiam czy go brać, bo bym odrazu musiał włożyć ~1000 zł i powiedzieli mi, że możliwe, że i tak po roku - dwoch sie bd sypać ..

jakbyście jakieś widzieli jakieś fajne do 20 km od Zawiercia, to piszcie ;) fundusze tak do 6k, chcę autko takie, żeby 3 lata wytrzymało :D
Adek1243
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2014
Auto: Nie mam

13 Lip 2015, 20:42

Przejrzyj jeszcze raz moje i nie tylko propozycje :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lip 2015, 20:45

Adek1243 napisał(a):Dlatego teraz się zastanawiam czy go brać,

Jeśli to jedyne "usterki" (trudno oczekiwać, że sprzedający przed pozbyciem się auta wspaniałomyślnie wymieni hamulce i zrobi ręczny) to jest to prawdziwa okazja.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

13 Lip 2015, 20:50

W sumie 1k za hamulce do lanosa? :o Ten Lanos ze złota? :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Lip 2015, 20:56

koleś powiedział, co sprawdzał, że jest coś z hamulcami, cylindrami(czy coś takiego), ręczny i ogólnie jak go bd naprawiał, że nie wie co sie rozleci czy tez nie i mówił, że nie wie czy się zmieści w tysiącu ..

nad mitsubishi myślę, z tym, że wolałbym gdzieś 15 km od Zawiercia, bo tak to bym musiał wydać 100 zł za przegląd, a tutaj za darmo mam u znajomego hehe
Adek1243
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

13 Lip 2015, 21:03

Nawet jeśli miałoby to faktycznie kosztować jakimś cudem 1k zł to za 4400 zł otrzymujesz w pełni sprawny, śmiesznie tani w utrzymaniu samochód z LPG (i z najlepszym do tego silnikiem) i dwoma kompletami felg i opon. Nie jest to okazja? :)
Uwierz, znalezienie w tym budżecie czegoś co nie jest wypicowaną kupą złomu jest nie lada wyzwaniem. Nie ma co specjalnie wybrzydzać.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

13 Lip 2015, 21:05

no tak. ale koleś powiedział, że po wymianie moze się nawet po roku - dwóch rozsypać, bo jest sporo rdzy pod samochodem.. na progach nic nie ma, szpachla tylko w jednym miejscu była.
Adek1243
Nowicjusz

13 Lip 2015, 21:23

To krótko mówiąc facet niewie co ma a w większości takich przypadków kończy się tylko na jednym skarbonką bez dna..
Tutaj doinwestowany Lanos,długie opłaty i przegląd,było coś z przodem ale cóż wymagać za takie pieniądze.
[link do oferty na Olx wygasł]
I dorzuce coś jeszcze:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - był już wrzucany więc może warto pojechać obejrzeć?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lip 2015, 21:30

Myślę nad tym golfem.. tylko brak klimy będzie bolał, a 5 tysięcy auto.. ale może warto było by obejrzeć te 2 auta w sosnowcu czyli golfa i vectre, tylko zaś bym musiał wydać 200 zł na przegląd tych dwóch aut, a w Zawierciu mam za darmo .. jutro pojadę zobaczyć :
co myślicie? gośc się zgodził podjechać na tą stację diagnotyczną co chcę, także będę wiedział wszystko.
Adek1243
Nowicjusz

13 Lip 2015, 21:39

Wiem że wydatki na przegląd zmniejszają budżet ale ograniczanie się do poszukiwań tylko w pobliżu miejsca zamieszkania bywa ciężkie bo dłużej można szukać. Masz może kogoś znajomego kto zna się na autach i jest z Tobą w stanie jechać trochę dalej? Jeśli tak to do Sosnowca możesz śmiało podjechać.
Megane miałem wrzucać bo nie wygląda żle ale od handlarza który ile za nią dał? 3500zł?

Z Twojego miasta i bliskich okolic:
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj jak długo lata na gazie bo na ogół Ford z gazem się nie lubi.
[link do oferty na Olx wygasł] - progi do poprawki.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lip 2015, 21:43

wczoraj lanosa byłem z mechanikiem oglądać, mówił, że można śmiało brać za 3100 albo za 3500 z oponami, ale diagnosta dziś mówił co innego... wiesz, mam to gdzieś ile ktos dał i, że chce zarobić.. jak by była sprawna, żeby pojeździła 3 lata to bym brał ..

co do tych aut, wydają się spoko, głównie lanos.
Adek1243
Nowicjusz

14 Lip 2015, 06:12

Czekaj bo nie łapie teraz którego Lanosa? Tego co mi na pw wysyłałeś?
To podjedż obejrzyj tego co wkleiłem.
Zerknij na tego Golfa jeszcze [link do oferty na Olx wygasł] i taki Seat [link do oferty na Allegro wygasł] tylko już troche dalej stoi.
Barol
Awatar użytkownika

14 Lip 2015, 11:28

tak, tego srebrnego.

teraz poki co moge oglądać jedynie w okolicy do ~15 km, w przyszłym tygodniu jak kierowce bede mial zdrowego, bede mogl jezdzic dalej :P co do golfa, to raczej wole poczekać na jakiś ~2000 rocznik, a zapłacić trochę więcej, a co do seata, to chociaż chcę to wspomaganie hehe

mam 6 tysięcy na samochód, także wolę troche poczekać, na jakis fajny egzemplarz, pojadę dziś chyba tą megankę zobaczyć.
Adek1243
Nowicjusz

14 Lip 2015, 11:36

Zobacz te
[link do oferty na Allegro wygasł] (za tą cenę powinien być okej ale sprawdź progi oraz podłogę, wspomaganie City oraz czy nie ma śladów po "L")
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (tego wrzucał Barol, wygląda fajnie)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (sprawdź progi i nadkola, auto fajne, trwałe, jak jest napis TOTAL to przebieg oryginalny, wywalić tłumik i byłby okej)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (do poprawek blacharsko-lakierniczych ale można obejrzeć)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (nie bój się przebiegu )
Koniu
Forumowicz VIP