Auto do 4 tys z gazem

12 Sie 2015, 15:33

Witam! Szukam samochodu do 4000 zł.
Jestem z województwa Łódzkiego a dokładniej z Łowicza, więc myślę ze mozna szukać czegoś do ok 60/70 km od mojego miasta.
Samochód głownie będzie mi służył jako środek transportu do szkoły(miasto) oraz moze raz lub dwa wybiorę się gdzieś w dłuższą podróż.
Moim głównym wymogiem jest Gaz , nie chciałbym żeby to był kombi (jestem młodym kierowcą , myślę że to na początek było by za duże).
Wiadomo chciałbym jeszcze żeby autko było nie drogie w utrzymaniu.
W moim mieście znalazłem na ogłoszeniu Vectre B
[link do oferty na Olx wygasł]
Co o niej sądzicie ? Chciałbym też się dowiedzieć czy za te pieniądze które mam jest wogóle możliwośc upolowania jakiejś nie najgorszej vectry B, czy lepiej żebym zaczął oglądać się za jakimś lanosem?
Dodam że bardzo też mi się podoba renault megane w hatchbacku
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)
boczoo123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 03 2015
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6i 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

12 Sie 2015, 18:32

Jesli masz niedaleko na pewno mozna zobaczyc ta vectre. Model ten ma to do siebie, ze lubi korozje. Jak w opisie byla naprawa progow i tutaj polecam dokladne ogledziny bo napisane jest, ze sa pospawana a nie wymieniane wiec dobrze to nie swiatczy. Przebieg tez jest taki lekko juz wysoki jesli orginalny zalezy od egzeplarza jak posluzy jesli w rzeczywistosci jest wiekszy to i jak dlugo juz meczony gazem juz nic nie jest wart. Jedyny jego plus to hak i gaz. Osobiscie bym nie polecal ale zobaczyc zawsze mozna, wydaje mi sie, ze co raz bedziesz musial w nie inwestowac i lepic.

W tym przedziale raczej nie ma co patrzec na marki a jedynie na stan auta jesli ma byc w gazie. Jednak jesli chesz auto w maire tanie w uzytkowaniu polecam seicento 1,1 lub Uno ale 1,0/1,4.
mati931
Nowicjusz

Auto: rower

12 Sie 2015, 18:38

3k to mało za Vectre, a gdyby to była okazja to ktoś z 1800 oglądających ogłoszenie by ją zgarnął. Chociażby handlarz po negocjacjach. :ok: Poza tym siedzi tam kiepski silnik 1.6 16v który ma problemy z wcinaniem oleju oraz rozrządem. Jak Vectra to 1.8 16v.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Sie 2015, 20:03

Ta Vectra to jakiś ulep,cena niska,beznadziejny silnik,kilka różnych odcieni lakieru i przypatrzcie się dokładnie na doły drzwi według mnie wyglądają jakby były domalowywane sprayem.. Do tego jak Koniu wspomniał prawie 1800wyświetleń i nikt nie wziął?

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - strasznie wypicowany do zdjęć ale pod nosem.
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem ale nie wygląda żle.
[link do oferty na Olx wygasł] - sprzedający wydaje się być uczciwy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sie 2015, 22:18

Dzięki za odpowiedzi !
To Uno lub Seicento z całym szacunkiem, ale niestety nie za bardzo mi się podoba .Wiem że za tą cenę nie znajde niczego ładnego i dobrego, ale już bardziej podoba mi sie lanos . Nawet ten w temacie rzeczywiście wygląda nieźle, lecz czytałem już sporo tematów na tym forum i z tego co pamiętam jak lanos to 1,5 a tutaj mamy 1,6. Citroen też bardzo mi się podoba może jutro lub pojutrze pojadę go zobaczyć . Mam nadzieję ze nie różni sie bardzo od stanu na zdjęciach (zauważyłem że były robione w okresie zimowym). Jeśli znajdziecie jeszcze coś ciekawego to proszę śmiało wklejać linki. Mam nadzieję że niedługo pochwale się nowym autkiem w osobnym temacie! Pozdrawiam.
boczoo123
Nowicjusz

12 Sie 2015, 23:05

boczoo123 napisał(a):bardziej podoba mi sie lanos . Nawet ten w temacie rzeczywiście wygląda nieźle, lecz czytałem już sporo tematów na tym forum i z tego co pamiętam jak lanos to 1,5 a tutaj mamy 1,6.

Wiesz co w lanosie 1,6 lubi się wypalać uszczelka pod głowicą więc na nią trzeba uważać poza tym silnik w miarę okey. Ja od siebie dodaję:
[link do oferty na Olx wygasł] tu błąd w mocy
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...
    Volkswagen Polo 1,2 TSI o mocy 110 KM
    Pod maską opisywanej wersji Volkswagena Polo znajduje się silnik o pojemności 1,2 litra generujący moc 110 KM. Co w tym modelu znajdziemy na liście wyposażenia nie wymagającego dopłaty? Jest kilka takich rzeczy o których ...

13 Sie 2015, 05:14

O dziwo mimo uszczelki 1.6 to najlepszy silnik w Lanosie.
Ja na Twoim miejscu zainteresowałbym się Corollą którą wrzuciłem,sprzedający wydaje się być uczciwy tak jak pisałem,masz klime co napewno przyda się w obecne upały,troche stary gaz ale coś za coś,uszkodzony reduktor i powoli konczące się OC z przeglądem to dobre argumenty do zbicia ceny a można mieć za małe pieniądze całkiem dobre autko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2015, 09:06

Zobacz te
[link do oferty na Allegro wygasł] (długo się sprzedaje ale wygląda ładnie)
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] (zderzak do wymiany, można zbic cene)
[link do oferty na Allegro wygasł] (rdza wylazi)
[link do oferty na Allegro wygasł] (bylo cos z przodem)
Koniu
Forumowicz VIP

13 Sie 2015, 21:30

A czy przypadkiem 1.6 w Lanosie to nie jest oplowskie 16v, czyli "zalej mnie olejem, a powiem Ci ile go spalę"?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

13 Sie 2015, 21:41

Kurcze, wolał bym poszukać dłużej ale znaleźć coś wiadomo mniej awaryjnego. W lokalnej prasie znalazłem dwa ogłoszenia (lanos 2000r i renault megane 98r ) postaram się jutro skontaktować z właścicielami, ale jak będą w opłakanym stanie to będe musiał sie zabrać za te z ogłoszenia z internetu.
boczoo123
Nowicjusz

14 Sie 2015, 06:18

mike1735 własnie nie,tak się przyjeło wśród mechaników że to te same silniki lecz rzeczywistość jest inna.
Poproś o zdjęcia [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

14 Sie 2015, 09:50

"kolor rudy metalic" czyżby rdza na całym samochodzie? :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

14 Sie 2015, 13:21

Barol napisał(a):własnie nie,tak się przyjeło wśród mechaników że to te same silniki lecz rzeczywistość jest inna.
spoko, dzięki za uzupełnienie mojej wiedzy :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

15 Sie 2015, 07:51

Koniu też o tym pomyślałem na początku :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika