Auto do 40-50 tys max

10 Cze 2016, 21:33

Witam! :) Po 1.5 roku przyszedł czas na zmiane mojego pierwszego samochodu jakim jest audi a3 8l 1.9 tdi ASZ 130hp + program na 170..
Gdyby nie to ze odlozylem sporo pieniedzy pracujac za granica nie zmieniłbym go :)
A wiec szukam czegos pokroju poliftowej a3 8p z silnikiem 2.0 tdi common rail 170hp w jakies bogatej wersji wyposazenia,golf 6 GTD full opcje. Zalezy mi na dieslu bo robie jakies 50tys km rocznie i akurat pracuje teraz w angli i mam do pracy 50km w jedna strone autostrada :/ Co byscie polecili w tej kwocie? Nie chce za duzego auta typu audi a4 czy passat bo jeżdze max we 2-3 osoby :)
Wielkosciowo golf 6/audi a3 8p i koniecznie sportback lub moze jakas benzyna ale raczej pod gaz :) Auto nie moze byc slabsze niz te 170 koni :) Moze byc oska albo 4o but :ok:
Pimpek70
Nowicjusz

Prawo jazdy: 6- 0-2013
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Cze 2016, 21:54

Może Astra J 2.0 CDTI
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zdjęcia poglądowe.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

10 Cze 2016, 21:58

Mimo ze astra mi sie srednio podoba to ta biała jest całkiem spoko ;)
Pimpek70
Nowicjusz

10 Cze 2016, 22:02

2.0 Tdi sobie odpuść, jest to silnik podwyższonego ryzyka, niby poprawiony ale nadal szajs.

Z hatchbacków będzie ciężko znaleźć auto o takiej mocy

Może Civic VIII 2.2 program możesz na 200 km zrobić
Civic VIII Type R 2.0 + gaz
Megane 2.0 T
Volvo c30 2.5 t
Focus III 1.5 EB + program
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

10 Cze 2016, 22:09

Może być jeszcze Lancia Delta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ale do najładniejszych nie należy.

Albo Citroen DS4 2.0 HDI

Chyba kiepsko w tym budżecie ale śmiechowe te auta są :D
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

10 Cze 2016, 22:14

Podoba mi się też focus ale moze mk2 jakiś ST bo RSy drogie..Ogolnie silnik volvo wiec domyslam sie ze bedzie drogi w utrzymaniu..:/ Focus 3 bardzo ładny.. Widzę ze kazdy omija temat a3 i golfa 6 na czym mi najbardziej zalezalo :D ogolnie CR ma dosyc dobre opinie,ale chciałbym uslyszec opini uzytkownikow :ok:
Pimpek70
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Note - opracowany pod kątem europejskich dróg
    Dzięki innowacyjnej stylistyce, debiutującym w tym sektorze technologiom oraz gamie zaawansowanych silników, nowy Note silnie zaistnieje w segmencie B. Produkowany w Europie Note został opracowany pod kątem europejskich ...

10 Cze 2016, 22:23

Bo 2.0tdi cr jest dobry, ale tu uslyszysz same negatywne opinie na jego temat, zeby bylo smiesznie, to od osob ktore ten silnik widzialy najwyzej na allegro :naughty:
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Cze 2016, 22:28

Ogolnie jak zauwazyliscie szukam auta ktore tez w miiare wyglada,jestem mlody wiec nie chce zmieniac auta na slabsze niz mam teraz. Moze byc i to 140/150 najwyzej zrobire sobie program czy tam cos pokombinuje :)
Pimpek70
Nowicjusz

10 Cze 2016, 22:32

No to szukaj tego golfa, za 50k dostaniesz bez problemu ladne 2.0tdi z niskim przebiegiem i fajnym wyposazeniem.
959
Aktywny

10 Cze 2016, 23:04

959 napisał(a):Bo 2.0tdi cr jest dobry
zwłaszcza z początku produkcji :yes:
Jest wiele ciekawszych, mniej awaryjnych, ładniejszych, bardziej porywających, lepiej prowadzących się i bardziej zasłużonych dla ludzkości aut niż te mityczne niczym tury i solidne jak piramidy fałweje
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

10 Cze 2016, 23:09

Tylko nie mow, ze to jakis ford :evil:
959
Aktywny

11 Cze 2016, 09:09

959 napisał(a):Bo 2.0tdi cr jest dobry, ale tu uslyszysz same negatywne opinie na jego temat, zeby bylo smiesznie, to od osob ktore ten silnik widzialy najwyzej na allegro
Albo od mechanika.
959 napisał(a):Tylko nie mow, ze to jakis ford
W czym niby ustępuje Ford?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Cze 2016, 10:17

mike1735 napisał(a):Jest wiele ciekawszych, mniej awaryjnych, ładniejszych, bardziej porywających, lepiej prowadzących się i bardziej zasłużonych dla ludzkości aut niż te mityczne niczym tury i solidne jak piramidy fałweje

Koniu napisał(a):W czym niby ustępuje Ford?

A niby w czym jest lepszy?
Estetyka i wykonaniem wnetrza golf go deklasuje to chyba jasne, wyglad zewnetrzny jest ocena czysto subiektywna - ale golf to taka niemiecka klasyka jesli chodzi o design i nie podoba sie chyba tylko tym uprzedzonym do marki(jakies 95% tego forum 8) ). Prowadza sie pewnie podobnie, przypieszaja rowniez, ani jedno ani drugie nie jest przesadnie awaryjne jesli patrzymy na diesle.
No i juz doprawdy, nie wiem czym mialby konkurowac focus z golfem jesli chodzi o zasluzenie dla rynku samochodowego :naughty:

Koniu napisał(a):Albo od mechanika.

I co ten mechanik mowi? Do 2010roku byly wadliwe pompy olejowe i to jest wszystko. Zaraz przyjdzie dzida i zacznie opowiadac jakies glupoty o glowicach w jego firmowym samochodzie. A nie przyszlo mu do glowy, ze te wszystkie firmowki, przysalonowki, democary, testowki to zaden wzor? Przedstawiciele handlowi potrafia zajezdzic yarisy w benzynie, a co dopiero skomplikowanego diesla. Nikt o te samochody nie dba, kazdy non stop butuje na zimnym, bo sie spieszy, krawezniki dla nich nie istnieja. Najgorszy sort samochodow i sie dziwie, ze ktos to pozniej odkupuje zadowolony, ze ma auto po full serwisie aso i z historia - tykajaca bomba zegarowa na wlasne zyczenie.
959
Aktywny

11 Cze 2016, 10:21

Nikt nie mowi o poczatku produkcji CR auta beda od 2010r w gore..To Twoim zdaniem co godnego zakupu jest w tych pieniadzach z moimi wymaganiami? ;)
Pimpek70
Nowicjusz

11 Cze 2016, 10:24

959 napisał(a):Estetyka i wykonaniem wnetrza golf go deklasuje to chyba jasne
no na pewno, szczególnie że w jednym i drugim w większości jest plastik... :lol:
959 napisał(a):Prowadza sie pewnie podobnie,
Teraz to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Focus się lepiej prowadzi od Golfa zdecydowanie... Mówi Ci coś "najlepiej prowadzący się kompakt"? - określenie Forda Focusa, czy "gokartowy VAN"? - określenie C-Maxa. Więc z czym do czego kolego...
959 napisał(a):przypieszaja rowniez
To kwestia mocy itd.
959 napisał(a):ani jedno ani drugie nie jest przesadnie awaryjne jesli patrzymy na diesle.
Szczególnie jeśli wywali Ci wał bokiem (przypadek z Superba, 140 konnego).
959 napisał(a):No i juz doprawdy, nie wiem czym mialby konkurowac focus z golfem jesli chodzi o zasluzenie dla rynku samochodowego
Jakoś bardziej zasłużonym autem na flotę jest Focus... I nie, tu nie chodzi o cenę.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra