REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to zmienia zupełnie postać rzeczyKraman napisał(a):Edit: Chyba źle się wyraziłem. Nie limuzyna tylko sedan.
Wszystko zależy od tego jaki możesz sobie przeznaczyć np. roczny budżet na utrzymanie takiego auta. To że będziesz jeździł mniej nie jest jednoznaczne z tym że będzie mniej napraw. Oczywiście jest na to większa szansa ale lepiej przyjąć opcję gorszą.Kraman napisał(a):czy przy takich przebiegach brać takie auto i silnik jaki mi się spodoba i nie zwracać uwagi na awaryjność
Mając te trzy samochody do wyboru poszedłbym w Lexusa i jak znajdziesz coś zadbanego to raczej większych problemów nie powinno być. Jeżeli chodzi o BMW to raczej brałbym pod uwagę te nowsze 6-cio cylindrowe 3.0 (N53) lub starsze 2.0 z serii N46 zerknij sobie jeszcze do tematu jaki-silnik-ktory-model-bmw-e90-badz-e60-vt112815.htm W przypadku W204 celowałbym w wolnossące V6 3.0 231 KM lub 3.5 272-306 KM.Kraman napisał(a):Myślę np. o Mercedesie C W204, Lexusie IS, albo BMW E90.
Myślę, że tak tylko będzie mniejsza frajda z jazdyKraman napisał(a):A co z 1.6 albo 1.8? Też się sprawdzą?