Auto do 40 tyś.

07 Maj 2014, 14:59

Problem znam, dlatego dziwie się, że ten oplowski ma nie mieć tych problemów co 1,9 w alfie.
Co do przebiegu alf, mam dostęp do w miarę sprawdzonego źródła o przebiegach rzędu 150tyś. w tym roczniku.
Do innych aut niestety nie. A przeglądając oferty w Polsce to Polskie Hondy Accord mają średnio 250 tyś., a zagraniczne średnio 140 tyś. Normalnie cuda się dzieją :)
ProMystic
Początkujący

07 Maj 2014, 15:06

ten sam silnik więc te same problemy
pamiętaj, że przebiegiem się nie jeździ - liczy się stan i dbałość poprzedniego właściciela o odpowiedni i terminowy serwis
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Maj 2014, 15:26

ProMystic napisał(a):Co do przebiegu alf, mam dostęp do w miarę sprawdzonego źródła o przebiegach rzędu 150tyś. w tym roczniku.
Do innych aut niestety nie.

To nie szukaj nic na sile tylko bierz alfe ;)
Tez uwazam ze jak nie kupisz miny to bedzie niezle, zapewne nawet lepiej niz w sprowadzonym accordzie ze 140 tys (x3 pewnie...) na blacie.

ps Astra III nijak sie ma do 159, raczej Insignie bym rozwazal na Twoim miejscu.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

07 Maj 2014, 15:50

Ale insignia niby strasznie się prowadzi, porównywalnie jak accord oraz jest dużo opinii o ciągłych usterkach elektroniki w środku.
Mi po prostu spodobała się AR 159 i mam w miarę dostęp ze sprawdzonym przebiegiem/historią.
Na siłę próbuję znaleźć coś innego, żeby przeanalizować jak najwięcej możliwości. Nie oszukujmy się z tym budżetem dużo nie zdziałam tym bardziej, że szukam w autach typu AR159...
ProMystic
Początkujący

07 Maj 2014, 15:54

Wystarczy wejsc na forum Alfaholicy i poczytać na co cierpi i jak model 159.
Jak bym miał brac Alfe to z 2.4JTD. Pali nie wiele więcej od 1.9 czy 2.0 a jedzie pięknie.

Skoro masz pewne auto na oku to zweryfikuj koszty serwisu typowe usterki ceny częsci i łykaj je jak będzie sprawa do podźwignięcia finansowo.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Maj 2014, 15:54

no to może jako alternatywa Saab 9-3, bo silniki diesla są takie same prócz biturbo, co jest tylko u saaba
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie
    Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...

07 Maj 2014, 16:02

Od kiedy Insignia się tragicznie prowadzi? Może jest gorzej niż w Fordzie ( porównanie z moim MK2) ale bez przesady, jeździłem, wiem. Poza tym policja to tłucze i na flocie tego pełno jest więc gdyby się to źle prowadziło to Ci wszyscy handlowcy na drzewach już by byli. :P
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra