Auto do 40 tys. większość miasto

30 Lis 2019, 08:42

Może być wiarygodne, ale nie musi. ajuż wielokrotnie tu pisano, że Niemiec nie sprzeda dobrego samochodu tanio, a sprzedajacy musi w Polsce zarobić. Może powinieneś sprawdzić po nr. VIN w serwisie opla, czy przebieg jest prawdziwy. Niewielki koszt, a informacja bezcenna.
Lanos1
Nowicjusz

30 Lis 2019, 12:40

No dobra, jak to kogoś interesuje to jestem po rozmowie telefonicznej z Oplem w Kielcach. Umówiłem się na kompleksowe sprawdzenie na wtorek. Kosztuje to 299 zł ale sprawdzą dosłownie wszystko i dostanę na to papiery. Pani w salonie uprzejma, po podaniu numeru VIN potwierdziła dane te które mogła i podała mi stan licznika jaki był w 2015 roku. Więcej powiedziała że nie może podać ale wygląda że jest ok.
Facet tak jak pisałem wcześniej nie ma nic do ukrycia i pojedzie ze mną. Ma wszystkie papiery. Jak to kogoś jeszcze interesuje to dam znać we wtorek jak się skończyło.
Póki co dzięki za rady. Jak macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie.
bakans
Nowicjusz

30 Lis 2019, 18:58

Jeżeli sprzedawca uważa, że te opony są w dobrym stanie to nie wiem jak muszą wyglądać, aby były w złym. Jak dla mnie osobiście opony śmietnik, dla mnie bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu. Jeżeli masz dzieci, dbasz o bezpieczeństwo to dodatkowy wydatek na lato, plus teraz dodatkowo zimowki.

Co do przeglądu w OPLU upewnij się czy, aby naprwno sprzedawca z Tobą pojedzie. Mnie też zapewniał w ogłoszeniu i w rozmowie telefonicznej, że możemy jechać, gdzie chce, nawet do Opla. A gdy dojechałem na miejsce powiedział mi, że tam dużo czasu to zajmuje, że on zabiegany itd i, że możemy podjechać na stację diagnostyczną tutaj obok niego, to serdecznie podziękowałem.
Tcep
Nowicjusz

01 Gru 2019, 09:46

Opony jak znam życie do wymiany. Zimowki i tak trzeba już kupić a letnie to jeszcze będzie czas, to już z góry zakładałem. Traktuje to jako rzecz eksploatacyjną pierwszą do wymiany. Odnośnie wizyty w Oplu, uprzedzalem Pana kilka razy telefonicznie że mam kawałek drogi i jak się na coś umawiamy to ma być.
bakans
Nowicjusz

02 Gru 2019, 14:15

Co do przeglądu w OPLU upewnij się czy, aby naprwno sprzedawca z Tobą pojedzie. Mnie też zapewniał w ogłoszeniu i w rozmowie telefonicznej, że możemy jechać, gdzie chce, nawet do Opla. A gdy dojechałem na miejsce powiedział mi, że tam dużo czasu to zajmuje, że on zabiegany itd i, że możemy podjechać na stację diagnostyczną tutaj obok niego, to serdecznie podziękowałem.

Prorok jakiś czy coś :-) Dzisiaj dzwonię żeby podał adres a gościu, że on w trasie ale zaraz oddzwoni. 15 minut później mówi, że żona właśnie sprzedaje samochód a on taki ładny i w ogóle super, że ludzie przyjechali i bez sprawdzenia biorą. Zjechałem chłopa, że oszust i się rozłączyłem. Urlop już wzięty miałem i wizytę w serwisie zarezerwowaną. Ehhh życie.
bakans
Nowicjusz

02 Gru 2019, 23:27

Niestety przerabiałem to na własnej skórze i jak słyszę już gadkę "Panie może Pan jechać, gdzie chcesz" to już wiedziałem co jest grane.
Tcep
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Montaż, konserwacja i obsługa akumulatora
    Przed zamontowaniem akumulatora należy za pomocą ciepłej wody oczyścić klemy (zaciski akumulatorowe) i podstawę mocowania akumulatora. Dopiero po wykonaniu tych czynności można rozpocząć montaż. Należy także pamiętać, iż ...
    Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...