Auto do 40tys ze sportowym charakterem

30 Kwi 2020, 13:43

Szukam auta do 40tys. Najlepiej z delikatnym sportowym charakterem. Auto potrzebuje na rok-poltorej czasu, dlatego zalezy mi aby w miare latwo pozniej sprzedac z mozliwie najmniejszym spadkiem wartosci (z naciskiem na latwo).
Myslalem o BMW E92, Audi A5. Zastanawialem sie jeszcze nad Subaru BRZ czy Toyota GT86 ale tu juz musialbym wydac troche wiecej co ewentualnie jest do zrobienia.
Nie wiem natomiast na co konkretnie zwrocic uwage, jakie silniki sa najbardziej polecane, zwlaszcza w BMW i Audi? Jak z kosztami eksploatacji?
Czy moze polecacie cos innego? Nie musi to byc coupe.
sobiesiak
Obserwowany

30 Kwi 2020, 14:35

Audi A5 odpuść bo kupisz co? podstawowy silnik 1,8 (dość kiepski) i to 160 koni w takim aucie - sportowy? hmm
Jak Ci się uda znaleźć to może S3 8P?
albo Audi TT 2,0T 200

W tej kasie tak na prawdę to masz co? Audi TT/Golfa V R32, Golf VI 35 Edition, Focus ST, Megane RS albo Nissan 350Z
moooże Subaru Impreza WRX 2,5- chociaż tutaj pewnie bliżej 50k.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe modele Mitsubishi eK Wagon i eK Custom
    Firmy Mitsubishi Motors Corporation i Nissan Motor Co., Ltd. ogłosiły nazwy i zaprezentowały sylwetki nowych, wspólnie opracowanych samochodów segmentu mini przeznaczonych wyłącznie na rynek japoński. Sprzedaż ...
    Ekojazda dobra dla środowiska są też plusy dla kierowcy
    Szacuje się, że źródłem 60% zanieczyszczeń powietrza w centrach dużych miast jest transport. Do zmniejszenia tego problemu może przyczynić się ekojazda, przynosząca wymierne korzyści nie tylko w postaci redukcji emisji ...