Auto do 43tys

24 Lip 2010, 18:59

Witam Panowie i Panie, potrzebuje rady. Dzięki pewnej Pani która wymusiła pierwszeństwo moja piękna audiczka poszła do kasacji i czas na kupno nowego samochodu. Poprzednio jeździłem a6 (c6), postanowiłem wymienić na coś mniejszego i tańszego w utrzymaniu-zamierzam odejść z pracy i iść na studia tak więc moja sytuacja finansowa znacznie się pogorszy.
Co do moich wymagań musi być to sedan, min2006r, diesel ok130konny który za dużo nie pali i nie będzie sprawiał problemów. Myślę nad samochodami takimi jak:
-volvo s40 2.0
- vw passat b6 2.0
-opel vectra cdti 1.9
-peugeot 407 2.0 hdi

Pewnie znaczna część osób z was skrytykuje 407, ale miałem 607 (2000r) i żadnych problemów nie było z nim-egzemplarz przyjechał na własnych kołach z szwecji. Jakieś inne propozycje? opinie na temat tych samochodów? proszę wziąć pod uwagę to że jestem jeszcze młody tak więc zwracam uwagę na wygląd auta oraz osiągi-ale bez przesady 130konny elastyczny silnik diesla będzie w sam raz.

Ps. prosił bym również o podawanie argumentów które świadczą za jak i przeciwko danemu samochodowi
Alexis
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

25 Lip 2010, 14:07

Witam z tych co wymieniłeś brał bym Opla bądź Peugeota Opel części nie są drogie dostępne wszędzie a po za tym śliniki nie są awaryjne Peugeota także polecam tylko jak byś miał brać to 2007 rok ponieważ 2006 psuła się klimatyzacja i elektryka do 43 koła znajdziesz coś na pewno fajnego ja mam podobny problemik ale ja zastanawiam się nad Alfą Romeo 159 Sw 150 koni także mam do wydania podobną sumę ale jak nie znajdę Alfy to wezmę chyb Opla Vectre 2007 rok 150 koni powodzonka przy zakupie:) No i dla mnie oczywiście kombi
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

25 Lip 2010, 16:27

nie są awaryjne silniki ale turbo często się sypie w cdti, jak ktoś nie dba o nie tak więc trzeba zwrócić większą uwagę podczas zakupu opla na doładowanie. Co do 407 to dobrze wiedzieć ze od 07r. Alfa piękne samochody, podobno 159 nie są awaryjne, jak kupisz to się pochwal. W sobotę spotykam się z gościem co będzie mi sprowadzał autko tak więc jak coś kupie to pokaże też
Alexis
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

25 Lip 2010, 17:04

Jasne że się pochwale ja dopiero za 3 tygodnie tak naprawdę będę szukał także narazie się rozglądam czytam itp. a co do dbałości o Auto to 100% prawdy jak dbasz i wymieniasz wszystko na czas to nie powinno być problemu także jeszcze raz miłego zakupu i powodzenia
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...