Auto do 4500 zl

25 Sie 2010, 11:57

Witam. Szukam auta w cenie 4000-4500 pln. Moje wymagania odnosnie auta to male spalania, mala awaryjnosc i niskie ceny eksploatacji. Silnik bym preferowal w dieselu. Auto bedzie slozylo glownie do przemieszczania sie po miescie, a czasami wyjazd na dluzsze trasy. Ale przede wszystki na pierwszym miejscu stoi egzekwo mala awaryjnosc i male spalanie. Zdecydowanie wolalbym samochod o wiekszych gabarytach typu kombi, ale niewiem czy jest mozliwie kupienie czegos takiego w tym przedziale cenowym. Prosze o poradzenie mi jakichs modeli.
Ostatnio edytowany przez Bizo, 25 Sie 2010, 12:12, edytowano w sumie 1 raz
Bizo
Nowicjusz

Miejscowość: Stargard

25 Sie 2010, 12:06

4500tys zł. = 4500000zł
Jak masz tyle kasy na auto to paliwo chyba nie powinno być problemem :lol:
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

25 Sie 2010, 12:13

Nie spamuj, pomylka lekka ale juz porpawilem
Bizo
Nowicjusz

25 Sie 2010, 12:36

Cos wiekszego bys kupil spokojnie ale z dieslem za te pieniadze bedzie ciezko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sie 2010, 12:40

Diesel to podstawa, niedawno sprzedalem opla astre w bezynie, bo zbyt duze spalanie 9-10 litrow. A teraz chce kupic oszczednego diesla.Ale oczywiscie niewykluczam tez malutkich samochodow bo priorytet jest jeden mala awaryjnosci i spalanie.
Bizo
Nowicjusz

25 Sie 2010, 12:45

Juz wiem co dostaniesz w kombi i w dieslu za te pieniadze
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

25 Sie 2010, 12:54

A jezeli mamy wziasc pod uwage male samochody, co bedzie godne uwagi, nie musiscie mi dawac linkow z allegro tylko polecic mi dana marke i model, a ja poszukam na allegro i wkleje linka do oceny. Te mondeo fajne ale cos cena podejrzana, a te silnki 1.8 tdi podobno dosc awaryjne.
Bizo
Nowicjusz

25 Sie 2010, 13:01

Bizo napisał(a): a te silnki 1.8 tdi podobno dosc awaryjne.

Podobno to wiesz :)
Podaj co jest awaryjne, w jakich silniku dokładnie bo jest ich dwa rodzaje wtedy możemy rozmawiać.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Sie 2010, 13:10

Z mniejszych to moge Ci polecic Fiata Punto 1.7TD tylko ze za te pieniadze moze byc roznie.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sie 2010, 13:13

No moj kuzyn ma mondeo, tydzien po kupieniu poszla mu uszczelka pod glowica i mial zpawane pierscienie chyba, mechanik ktory to naprawial, mowil ze te silniki sa lipne, czesto sie psoja. Ale to nie temat na temat silnikow forda, daltego prosze o pomoc i podanie mi jakichs modeli, i jeszcze raz pisze, moze byc to maly samochod, chociaz wolabym jakies kombi, ale to nie jeste warunek !!! A ten ford to chyba za niska cena jak na ten rocznik i stan wizualny, pewnie cos z silnikiem albo przebiegiem nie tak
Bizo
Nowicjusz

25 Sie 2010, 13:21

Cofniete liczniki u nas to standart.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sie 2010, 15:57

Bizo napisał(a):No moj kuzyn ma mondeo, tydzien po kupieniu poszla mu uszczelka pod glowica i mial zpawane pierscienie chyba, mechanik ktory to naprawial, mowil ze te silniki sa lipne, czesto sie psoja. Ale to nie temat na temat silnikow forda, daltego prosze o pomoc i podanie mi jakichs modeli, i jeszcze raz pisze, moze byc to maly samochod, chociaz wolabym jakies kombi, ale to nie jeste warunek !!! A ten ford to chyba za niska cena jak na ten rocznik i stan wizualny, pewnie cos z silnikiem albo przebiegiem nie tak

Za tą cenę będzie w takim samym stanie jak Twojego kuzyna.
Ja zrobiłem nim 400 tyś bez większych problemów prócz skrzyni która się wysypała - kupiłem używaną za 400 zł, chodziła do końca. Uszczelka pod głowicą w tym silniku padła? Przecież to prosta wymiana, wszystko jest w tym silniku na wierzchu, prosta konstrukcja, własnymi rękami wymieniałem chyba ze 3 razy, zajmuje to nie dłużej jak 2-3 godzinki. No chyba, że ktoś to robi pierwszy raz to inna sprawa.
Za 4 tyś to kup sobie zadbane Audi 80 B3 np. 1.8 90 KM z LPG i masz bezproblemową jazdę za ~ 22 zł za 100 km. Bo na Mondeo w stanie do jazdy zwłaszcza w dieslu to nieco za mało.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Sie 2010, 10:46

za 4500zł do 5000 można kupić vento w dieslu
Rafal1234
Nowicjusz

Miejscowość: bychawa

28 Sie 2010, 21:12

w tej cenie mozesz znalezc Xsare, 3d lub kombi.

ja kupilem za niecale 4,5k i samochod jest swietny
xavier
Nowicjusz

Miejscowość: Woźniki

30 Sie 2010, 15:09

Xsare lub Punto-to jedyne rozsądne propozycje w tej cenie,nie baw się w stare Vento bo pół życia spędzisz w warsztacie.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź