REKLAMA
Szanowni Forumowicze,
Niestety jestem zmuszony zrobić w pewien sposób kopię popularnych tematów, które można zobaczyć na forum. Dla swojego usprawiedliwienia powiem, że niestety nie jestem ekspertem i potrzebuję Waszej pomocy, ze względu na brak doświadczenia w kupnie samochodu. Przechodząc do sedna:
Będzie to mój osobiście pierwszy samochód (prawko od 2009 roku), i z tego względu zależy mi zdecydowanie na samochodzie z małym litrażem (wydaje mi się, że 1.4 to max). Zdaje sobie sprawę, że nie będzie to demon szybkości i zbierania się 'ze świateł' jednak zależy mi w głównej mierze na jak najmniejszych kosztach samego samochodu jak i kosztów związanych z eksploatacją (w tym OC). Na pewno benzyna. Ogólnie w kwestii silnika i samego samochodu chciałbym, żeby udało mu się przeżyć kilka sezonów. Plan ogólnie jest taki, żeby kupić samą benzynę i dołożyć do niej później LPG, albo, jeśli nadarzy się okazja, zakupić od razu PB+LPG. Nie wymagam żadnych bajerów, typu klima etc, zależy mi na możliwie jak najniższych kosztach. Samochód będzie służył również jako samochód służbowy, na szczęście nie musi wyglądać Ogólnie raczej jazda po mieście. Nie chciałbym silnika mniejszego niż 0.9l ze względu na rozliczenia służbowe (i związaną z tym ustawę), więc z tego co się orientuje część floty fiata odpada.
Myślę, że ze względu na miejsce zamieszkania, coś na miejscu powinno się znaleźć Zakładam, że szukać raczej po osobach prywatnych niż komisach/dealerach.
Kilka samochodów po własnych poszukiwaniach:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 0,7k
2. [link do oferty na Olx wygasł] 1,3k
3. [link do oferty na Olx wygasł] 1,3k
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 1,4k
5. [link do oferty na Olx wygasł] 1,5k
6. [link do oferty na Olx wygasł] 1,5k
7. [link do oferty na Olx wygasł] 1,8k
8. [link do oferty na Olx wygasł] 2,1k
9. [link do oferty na Olx wygasł] 2,1k
10. [link do oferty na Olx wygasł] 2,1k
11. [link do oferty na Olx wygasł] 2,5k
12. [link do oferty na Olx wygasł] 3,5k
13. [link do oferty na Olx wygasł] 3,5k
Tutaj gdzie w ramach ofert przekraczam granicę 4k, moje pytanie dodatkowo, czy jest sens dorzucać te trochę grosza i kupić coś droższego (założenia się nie zmieniają, że zależy mi na taniej eksploatacji i założeniu gazu, jeśli go nie ma)
14. [link do oferty na Olx wygasł] 4,2k
15. [link do oferty na Olx wygasł] 4,3k
16. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 4,3k
17. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 4,5k
18. [link do oferty na Olx wygasł] 4,9k
19. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 5k
20. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 5k
Niestety nie wiem i nie potrafię ocenić stanu wizualnego. Rozrzut cenowy jest i zdaje sobie sprawę z tego, że jest możliwość ewentualnego dorzucenia kilku stów na początek w celu 'pakietu startowego'. Jednak nie ukrywam, że jeśli udałoby się mi się zamknąć w 3-4k, to byłbym bardzo szczęśliwy
Z góry serdecznie dziękuje za poświęcony czas i pomoc