Auto do 4k zł

17 Mar 2013, 22:48

Witam, potrzebuję autka bardzo budżetowego, w miarę zdrowego oraz żeby spalanie było w miarę małe na odcinku 200-600km dziennie.
Oto co ja znalazłem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Nada się któreś z tych czy trzeba szukać dalej? od razu mówię że diesel nie wchodzi w grę.
z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Kaczyy
Obserwowany

Auto: Nie mam ale będzie

18 Mar 2013, 03:15

astra za taka kase to raczej po 200km dziennie by sie rozleciala. Bardziej Honda a najlepiej cos z daewoo ze wzgledu na tanioche
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

18 Mar 2013, 08:50

200-600km dziennie to gdzie Ty jeżdzisz :shock: i tutaj tylko i wyłącznie diesel no ale jak nie chcesz to Twoja decyzja.
Ja bym poszukał Audi 80 B3 lub Passata B3/B4.
[link do oferty na Allegro wygasł]
linki tylko przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Mar 2013, 12:42

Jeżeli już to tylko Passat B4,inne modele jak Audi 80 mimo,że są solidne- niestety moim zdaniem raczej nie wchodzą w grę. Chodzi też o prezencję,a umówmy się,że Audi nie powala swoim wyglądem na kolana...
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

19 Mar 2013, 18:49

Wg mnie audi 80 wizualnie jest calkiem okej. Nie moge mu zarzucic, że to malo atracyjny samochod także tu są zdania podzielone panie Turbopama :D
Na takie przebiegi to tak jak Barol napisał, diesel bylby najlepszym wyjsciem. Silniki diesla pokonaja 2x wiecej km od silnikow benzynowych zanim zakończa swój żywot. Mialem takiego prostego diesla 1.9d na liczniku było juz 587tysiecy km, czy byl prawdziwy czy nie, nie wnikam bo przy tak dużej ilosci km to chyba juz nie ma znaczenia 100tys km mnie czy wiecej , kupiłem go z zerwana linka od licznika przebiegu, poprzednio samochod nalezał do taksówkarza.
Samochod na dojazdy na budowe sie nadawał. Sprzedałem go za symboliczna kwote cieciowi z bazy firmy i dalej jezdzi 8) podkresle, że wymieniłem tylko rozrusznik, filtry, klocki, olej i termostat.
W silniku poszedl uszczelniacz i olej sie lał, musialem dolewac litr oleju na 200km. Beznyniak tyle nie zniesie :naughty:
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000