Auto do 4tyś

27 Lip 2017, 20:42

Witam, zamierzam kupić auto do 4 tyś(wiem, że dla was to pewnie za mało, ale cóż... tyle mam) a więc. Potrzebuje auta do jazdy Polska - Holandia sporadycznie ale jednak. I tu moje pytanie jaki auto by było najlepsze w tej cenie które dało by rade tyle km zrobić bez awarii. Paliwo to najlepiej LPG sedan/limuzyna/kombi. Proszę o poważne odpowiedzi i pomoc w wyborze anie debatowanie, że to za mało pieniędzy.

Moje typy

Peugeot 406
Laguna 1 (tylko tu ciężko znaleźć auto w ogóle w gazie )
Rafał13
Obserwowany

Auto: audi

27 Lip 2017, 22:12

Za tą cenę się bierze to co w najlepszym stanie i nie jeszcze przebieranie w markach,modelach i kolorach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lip 2017, 22:17

406 i Laguna ok, ale szału nie będzie w tej cenie... Kupisz z małym silnikiem, który się nie nadaje do takiej budy, pali dużo a jedzie jak Tico co się mija totalnie z celem. Ale może coś trafisz, kto wie.
Tak jak kolega wyżej, to co jest w stanie do jazdy i nie wymaga sporego wkładu.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Lip 2017, 00:07

Rafał13 napisał(a):Potrzebuje auta do jazdy Polska - Holandia
masz jaja chłopie :ok:
Problem w tym, że auta za 4k to najczęściej gruzy po 10 właścicielach, z których to każdy kolejny wychodził z założenia, że nie warto inwestować w auto tak niskiej wartości. Szczerze mówiąc powyższe pieniądze wolałbym przeznaczyć na podróże lotnicze (skoro i tak sporadycznie to czemu nie zafundować sobie komfortu?), bo auto trzeba jeszcze ubezpieczyć no i ten podatek drogowy w NL..

P.S w gaz bym się nie pakował (zazwyczaj będzie to instalacja montowana po taniości, lub legalizacja na butlę będzie miała się ku końcowi [autom długo jeżdżącym na LPG mówimy zasadniczo nie])
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Lip 2017, 06:31

ale pisałem, że bez debatowania, ze to za mało... I da się pojechać za tą kasę takim autem i to w gazie. dwa lata temu kupiłem focus'a w gazie mk1 kombi za 3800zł wsadziłem w niego 2tyś i i 2 lata nim jeździłem i to bez problemu. Tylko ciężko znaleźć takiego focus'a a lagune czy coś łatwiej. Dlatego napisałem co polecacie w tej kasie. Ale widzę, że tu ludzie są co w taką podróż potrzebują auta za 30tyś... także dziękuje za odp i pozdrawiam.
Rafał13
Obserwowany

Auto: audi

31 Lip 2017, 10:01

Skąd jesteś to czegoś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012