Auto do 5-10k

21 Mar 2024, 13:00

W granicach 100-500 zł jest trochę aukcji z tymi drzwiami.
sisinho17
Aktywny

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

21 Mar 2024, 15:06

szybki napisał(a):Jaki to jest problem przy takim aucie ? Żaden !!!

Wiem. Skrót myślowy, chodziło mi o to, że są do zrobienia.

szybki napisał(a):Pokazujesz palcem, negocjujesz i kupujesz.

Jeśli to jedyny mankament, to ile realnie mogę wynegocjować z tego? Wczoraj był jeszcze o tysiąc droższy.
sp3
Nowicjusz

21 Mar 2024, 15:14

sp3 napisał(a):Jeśli to jedyny mankament, to ile realnie mogę wynegocjować z tego? Wczoraj był jeszcze o tysiąc droższy.
niewiele, bo jest to tylko defekt wizualny
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2024, 16:49

sp3 napisał(a):Problemem są tutaj drzwi i widać, że były już robione. Za ile musiałbym kupić to auto, by opłacało się te drzwi robić/wymieniać? Warte to zachodu?

Zależy co się bardziej opłaca czy szukać zdrowych drzwi i przekładać czy oddać do blacharza i niewiadomo ile powie bo to teraz nie są tanie rzeczy no chyba że znajdziesz kogoś kto tak sobie dorabia i ogarnie za normalne pieniądze.

Za ile musiałbyś kupić? Dobre pytanie bo jak ktoś wie co ma to za dużo nie opuści.
Jedz obejrzyj,sprawdź stan podłogi i progów,pogadaj ze sprzedającym za ile ostatecznie by sprzedał i wtedy coś sie pomyśli.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2024, 18:50

Barol napisał(a):Za ile musiałbyś kupić? Dobre pytanie bo jak ktoś wie co ma to za dużo nie opuści.
Jedz obejrzyj,sprawdź stan podłogi i progów,pogadaj ze sprzedającym za ile ostatecznie by sprzedał i wtedy coś sie pomyśli.

No właśnie mi się tak wydaje, że albo nie spuści już nic albo max 3 stówki. I raczej na to trzeba się nastawiać. Chyba że, na skp coś wyjdzie.

I tak się właśnie zastanawiam, czy warto. Bo jutro rano bym zadzwonił, pojechał obejrzeć i jeśli wszystko by było git, to bym raczej wziął.
sp3
Nowicjusz

21 Mar 2024, 20:02

Jak nie wyjdzie nic większego można zaryzykować.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...

21 Mar 2024, 20:49

8800 wystawiony, 8500 na pewno do wzięcia może nawet za 8k. Łatwiej będzie kupić zdrowe drzwi, tylko za przełożenie też troszkę zapłacisz. Z tą rdza to nie jest prosta sprawa, coraz mniej osób chce się tego podjąć. Każdy ma inny budżet, ale to auto za 2 pensje, nie ma co aż nadto kombinować
sisinho17
Aktywny

22 Mar 2024, 08:41

Dzwoniłem i mam trochę informacji. W tym tygodniu nie da rady jej obejrzeć. Mówił, że ostatnio mało nią jeździł i z tego powodu wylał mu jeden amortyzator, ale zamówił już drugi i ma wymienić. Tylne nadkola zaczynają rdzewieć, mechanik mu niby powiedział, że za jakieś 2 lata będzie trzeba coś z tym zrobić i w najbliższym czasie łożysko jest do wymiany, bo jak się najedzie kołem na coś, to słychać. Parę lat temu miał drobną kolizję, ktoś nie wyhamował w korku i wjechał mu w tył.
sp3
Nowicjusz

22 Mar 2024, 09:41

Jak dla mnie to kupujesz, robisz wszystko i jeździsz. Ewentualnie wymieniasz łożysko i za 3-4 lata auto jedzie na skup
sisinho17
Aktywny

22 Mar 2024, 11:04

sp3 napisał(a):zamówił już drugi i ma wymienić

Tylko żeby wymienił parę a nie pojedynczo.

sp3 napisał(a):Tylne nadkola zaczynają rdzewieć, mechanik mu niby powiedział, że za jakieś 2 lata będzie trzeba coś z tym zrobić

No po następnej zimie za rok spodziewał bym się robienia na już.
Barol
Awatar użytkownika

11 Kwi 2024, 00:00

sp3
Nowicjusz

11 Kwi 2024, 06:23

sp3 napisał(a):Co powiecie o tym autku?

Czarne, pewnie i tak nie kupisz :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Kwi 2024, 06:35

szybki napisał(a):Czarne, pewnie i tak nie kupisz

Serio pytam. Chciałbym w końcu coś kupić.
sp3
Nowicjusz

11 Kwi 2024, 06:52

Rdza do sprawdzenia, jak jedzie normalnie to brać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Kwi 2024, 07:04

Dokładnie. To jest auto za jedną pensje :D (nawet jak spojrzymy na najniższą krajową to za dwie takie stawki to jeszcze na serwis trochę zostanie). Sprawdzasz jak z rdzą, jazda próbna, ewentualnie skp i brać
sisinho17
Aktywny