REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):sp3 napisał(a):Poniżej ogłoszenie, które rzuciło mi się w oczy.
Dobry kierunek. Jak nie zardzewiały to brać.
sp3 napisał(a):A wart on jest tej ceny? Bo jak przeglądałem inne ogłoszenia, to ten model dużo niżej chodzi. Mam też dziwne wrażenie, jakby maska nie była dobrze spasowana, ale nie wiem, czy tylko tak się wydaje?
kupujesz auto w najniższym (jezdnym) segmencie cenowym, a skupiasz się na bazdetach. Sprawdź jego stan techniczny, ale przede wszystkim zmień swoje nastawienie - dłuższe wycieczki za jednym konkretnym modelem (do tego zwyklakiem, nie klasykiem) mijają się z celem w tak niskim budżecie. Bo mi się np podoba S klasa W222, ale w kieszeni mam jakieś 20k, więc co najwyżej mogę kupić sobie felgisp3 napisał(a):Mam też dziwne wrażenie, jakby maska nie była dobrze spasowana, ale nie wiem, czy tylko tak się wydaje?
mike napisał(a):kupujesz auto w najniższym (jezdnym) segmencie cenowym, a skupiasz się na bazdetach. Sprawdź jego stan techniczny, ale przede wszystkim zmień swoje nastawienie - dłuższe wycieczki za jednym konkretnym modelem (do tego zwyklakiem, nie klasykiem) mijają się z celem w tak niskim budżecie. Bo mi się np podoba S klasa W222, ale w kieszeni mam jakieś 20k, więc co najwyżej mogę kupić sobie felgisp3 napisał(a):Mam też dziwne wrażenie, jakby maska nie była dobrze spasowana, ale nie wiem, czy tylko tak się wydaje?![]()
Dalej niż 50km bym nie jechał za takim chrupkiem (choć zdaje sobie sprawę, że nie każdy mieszka tak jak ja na Śląsku, gdzie przy głównej linii kolejowej mam tak naprawdę najważniejsze miasta)
sp3 napisał(a):Do tego mam nie całe 200 km, więc jeszcze nie tak źle.
Barol napisał(a): i stracisz czas i pieniądze na dojazd a co za tym idzie budżet będzie topniał.
Barol napisał(a):sp3 napisał(a):Do tego mam nie całe 200 km, więc jeszcze nie tak źle.
Niby tak ale pojedziesz raz,drugi,trzeci,auto okaże się wtopa i stracisz czas i pieniądze na dojazd a co za tym idzie budżet będzie topniał.
Tak na szybko:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/m ... GbgiF.html
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/t ... FNVcm.html - tylko tutaj brak klimy.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/h ... G7cDH.html
[link do oferty na Olx wygasł]
toyman40 napisał(a):Barol napisał(a): i stracisz czas i pieniądze na dojazd a co za tym idzie budżet będzie topniał.
oj tam oj tam, jak ja nie lubię takich złotówek, wszystko wyliczone do co 1 zł, a jak coś już jest za 1,30zł to jest to wtopa![]()
jak mu braknie budżetu czy straci 200-300zł na wyceiczki to zarobi za miesiąc na warszawce 5000zł i już będzie miał. nie wiem o co chodzi .
sp3 napisał(a):Hondy już dziś nie ma, a szkoda, bo wczoraj na szybko rzuciłem okiem i wydawała się ok, ale nie miałem czasu dobrze się przyjrzeć itd.
toyman40 napisał(a):sp3 napisał(a):Hondy już dziś nie ma, a szkoda, bo wczoraj na szybko rzuciłem okiem i wydawała się ok, ale nie miałem czasu dobrze się przyjrzeć itd.
telefon w dłoń i dzwonimy i oglądamy na żywo a nie przypatrujemy się na zdjęciach i później a szkoda, szkoda...mam takich klientów którzy już 1 rok u mnie kupują, co przywiozę to albo się spóźni albo coś nie pasuje.
Oj schodzą . Trzeba się ruszać w temacie i to zdecydowanie . Się o tym przekonałem . W połowie stycznia padło na zmianę auta . Wieczorem telefon tu i tam po dwóch ofertach . Na następny dzień rano weryfikacja telefoniczna . Pierwsza oferta już nieaktualna- nie odbiera tele , druga o dziwo na otomoto- obniżka ceny o 3 tysiamike napisał(a):Jak widzisz, dobre auta schodzą,
mike napisał(a):Chłopie, masz 10k, a wybrzydasz, jakbyś dobierał do krawata szwy w tapicerce w nowym Bentleyu.
Jak widzisz, dobre auta schodzą, więc nie dorabiaj kosmicznych teorii, że za drogo, że coś jest nie tak, bo znów wystawiony. Jak chociaż nie zadzwonisz, to nigdy się niczego nie dowiesz o aucie. Oglądając ogłoszenia nigdy nie kupisz auta, musisz zagęścić ruchy, bo spędzimy najbliższe pół roku na linkowaniu (ale temat na pewno wczześniej umrze).
Jestem świadom, że dla Ciebie może to być duży wydatek, ale to 10k. Dorabianie teorii, patrzenie na odcienie lakieru, czy filozofowanie o odstępach między elementami jest nie na miejscu.