Auto do 5 tyś. - oferty sprzedaży

08 Kwi 2010, 21:27

Cześć

Zacząłem rozglądać się za samochodem do 5 tyś. Interesuje mnie Daewoo Lanos albo coś małego (Corsa, Punto, Fiesta ?). Proszę o opinię ofert:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]
lukmac
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

08 Kwi 2010, 22:24

Nie polecam Lanosa bez wspomagania,w tym przypadku jeżdzi sie tym jak czołgiem,ten z linku wygląda całkiem przyzwoicie.Bordowe Punto prezentuje sie całkiem przyzwoicie (gdyby był kolor ciemno zielony to powiedział bym że identyko jak kumpla,bo oprócz koloru jest ident i nawet ten sam silnik 1.2 75KM tylko że on ma bez gazu i świetnie daje rade po mieście,zapierdalaliśmy nim już 130km/h i w ciągu 1.5tygodnia Punto zrobiło u niego grubo ponad 500km i ma sie świetnie).Złote Punto też spoko a srebrne bity przód.Z tych ofert najbardziej skłaniał bym sie bordowemu Punto bo powiem szczerze tak czytam ten opis i normalnie ident to samo co u kumpla było a mianowicie kumpel ma rocznik 95 ale 1rej.luty 96r,kolor ciemno zielony,5drzwi,177tys.km i co najlepsze to samo w ciągu roku miał wymieniane co ten z linku i nawet cena podobna bo na początku ceniony był na 5tys.zł ale kumpel utargował za 4500zł i ja myśle że jeśli on trafił na takie samo Punto jak to i jest zadowolony to Ty moim zdaniem śmiało sie tym bordowym możesz interesować.Troche OT sie wdarło no ale to tak dla ciekawostki :wink:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2010, 20:40

A jeśli można spytać to po czym zauwarzyłeś że ten srebny jest bity ?
lukmac
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 22:44

Dokładnie to prawy przód - duża szczelina między błotnikiem a maską i również szczelina między maską a lampą a z lewej strony jest wszystko pieknie ładnie.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 12:10

Lanos z linku... Najprawdopodobniej był mocno eksploatowany przez młodego właściciela...
Aluski pewnie zdjęte przed sprzedażą,jakieś nakładki na pedały... Dziękuję ,a i zdjęcia kiepskie...

Punto z pierwszego linku. Dla mnie bity przód (co widac już na pierwszym zdjęciu po szparze przy masce i reflektorze od strony pasażera) .Poza tym jak to pali 5l gazu ,to jest to najekonomiczniejsze Punto na świecie !!!
Rzeczywiście...wiarygodne ogłoszenie i wiarygodny sprzedawca...

Żlote Punto tak jak Barol napisał...Do tego widac,że przedni zderzak jest nowy a z tyłu stary...(wypłowiały)...

Ostatnie Punto też walone z przodu... Poza widocznymi uchybieniami w spasowaniu blach,to jeszcze ten znaczek na masce... ciekawe skąd taki znaczek..?

Dawaj następne linki !!!
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2010, 12:44

Tak przyglądam sie temu bordowemu Punto i może faktycznie bity przod ale wydaje mi sie że nie grożnie a co do spalania to on 5l spala benzyny a gazu 6-7l.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...

10 Kwi 2010, 14:16

No to benzyny ale raczej nieprawdopodobne do osiągnięcia spalanie te 5l przy 75KM...
No chyba ,że na 5 biegu przy prędkości 65km/h i bez przyspieszeń oraz hamowań po płaskiej drodze i to przez 100km jednym ciągiem.No i oczywiście tylko z 50 kilowym kierowcą w środku... :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 14:40

ten lanos bez wspomagania daj spokój

wszystkie punta na 100% bite
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

10 Kwi 2010, 14:59

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi.

Kolejne linki:

Proszę o ocenę.

Zauważyłem że Punta przeważnie nie mają wspomagania, jak wygląda jazda takim autem bez wspomagania np. podczas parkowań ?
lukmac
Nowicjusz

10 Kwi 2010, 15:36

Co do parkowań to od 1.5tygodnia śmigam z kumplem własnie Punto I 1.2 75KM i kumpel też troche ostrożnie podchodził do sprawy bo auto było bez wspomagania ale już jest przyzwyczajony i nie jeżdzi sie nim aż tak zle,daje rade poprostu.A co do linków to już oglądam i zaraz napisze co i jak.

[ Dodano: Sob Kwi 10, 2010 15:47 ]
Pierwsze Punto wygląda całkiem całkiem tylko troszke za tani jak na auto w takim stanie.
Lanos ładnie wygląda i w dodatku z najlepszym silnikiem pod gaz w tym aucie,wprawdzie brak elektryki ale da sie przeżyć bez niej.
Zielone Punto ma mułowaty silnik,optymalna jednostka to 1.2 75KM i zastanawia mnie jedno auto widziałem już jakiś miesiąc temu na sprzedaż na otomoto własnie i jak nikt go nie kupił to coś musi być nie tak.
Bordowe Punto ma bity przód że aż miło i w dodatku silnik 1.1 (wyżej napisałem) w połączeniu z gazem nie jedzie :!:
Felicja miała przestawiony przód raczej napewno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:41

Ws. tej Felicji... Ja tutaj nie zauważyłem przestawionego przodu...
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:44

Mi te lampy wyglądają na żle spasowane ale niewiem może mi sie wydaje.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 16:46

To trzebaby zobaczyc w realu,bo z foto nie będziemy mieli nigdy pewności..!
:wink:
artur73
Awatar użytkownika

10 Kwi 2010, 20:52

No tu sie zgodze.
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 09:48

Byłem zobaczyć te Punto bordowe. Auto sprawdziłem na stacji diagnostycznej. Wykryto wybicie gałki i rdzę na podwoziu w okolicach lewego boku samochodu. Mechanik stwierdził że auto jest ładne jak na swoje lata i jak na fiata. Instalacja gazowa ma przejechane 60 tyś. Nic nie było wymieniane w niej od założenia. Auto czego nie widać na zdjęciach jest przytarte po bokach (na błotniku i progu) oraz lakier odprysnął w okolicach tylnych drzwi. Mechanik mi powiedział że taka poprawka lakiernicza wykonana we własnym zakresie (lakiernik przygotuje farbę a ja pomaluję) wyjdzie mnie 30 zł. Mam obawy co do instalacji gazowej czy nie będzie wymagać dofinansowania. Brać czy nie brać ?
lukmac
Nowicjusz