Auto do 5 tys z gazem ocena peugot 406

29 Lip 2014, 23:40

Witam
Jestem z woj.łodzkie poszukuje auta z gazem do 5 tys do hm pizgania tak moge to nazwać myślę nad peugotem 406 dosc ładny i nie drogi co np myslicie o tym.
[link do oferty na Olx wygasł]
Czy za tanio?
I jeśli ktoś ma lub zna się wypowie się czy może są awaryjne jak z korozją i czy naprawy/serwisowanie jest drogie ? Myślałem nad e36 ale to już napewno wyższa półka cenowa z częsciami i naprawami w końcu BMW :). Pozdrawiam nie dawajcie mi lanosów, matizów i tp w propozycjach szukam auta bardziej takiego w stylu peugota/e36
krizz
Początkujący

Prawo jazdy: 10 12 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Lip 2014, 06:18

Zdecydowanie za tania ta 406.. co do awaryjności to zależy jak trafisz,jak trafisz zadbanego to pojeżdzisz. Z korozją raczej nie ma problemów,nigdy nie widziałem pognitej 406.

zobacz na te linki:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - pytanie tylko dlaczego nie ma zdjęć prawej strony?
[link do oferty na Olx wygasł] - jw.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lip 2014, 07:58

Po pierwsze co a wspólnego E36 z 406? Wątpię by E36 wyszło jakoś wyraźnie drożej w utrzymaniu od 406.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lip 2014, 16:23

406 nie korodowały,a tym bardziej można znaleźć już zdrowy i zadbany egzemplarz tylko nie wiem czy akurat w tym budżecie. Powyżej masz też kilka ciekawych linków,możesz na nie zerknąć.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520

30 Lip 2014, 16:52

Peugeot 406 nie koroduje , bo ma obustronnie ocynkowane blachy , chyba , że jest po ciezkim dzwonie . Takie minimum od którego mozna zacząć szukać 406 to ok 4 tys zł .
Drugą ciekawą opcją jest fiat brawa 1,2 16V lub 1,6 16 V + lpg .
Np .[link do oferty na Olx wygasł]
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Uwaga - dziury na drodze!
    Powoli nadchodzi wiosna i w wielu miastach trwa naprawianie nawierzchni uszkodzonej m.in. pod wpływem zimowych temperatur oraz działania soli drogowej. Czym może skończyć się dla kierowcy wpadnięcie w dziurę i jak jeździć ...