Auto do 5 tyś zł

27 Gru 2017, 22:42

Na wstępie chciałbym powitać wszystkich czytelników jako nowa osoba na forum!
Jestem świeżo upieczony kierowca który poszukuje swoich pierwszych 4 kółek
Co do wymagań
Nie oszukuje się że za takie pieniądze znajdę tanie w utrzymaniu szybkie auto w świetnym stanie
Ale zależy mi na tym aby auto było względnie tanie w utrzymaniu najlepiej z instalacją LPG wyglądało dość przyjemnie chociaż to coś drugorzędnego (jestem zakochany w Audi 80 od B1 do B4), osiągi nie muszą być wysmienite ale fajnie by było żeby auto miała jakąś moc.
Oczywiście 5 tysięcy to kwota na auto nie wliczając OC i podstawowych prac takich jak przegląd wymiana płynów itp
Pozdrawiam !
Elko
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Gru 2017, 16:31

Skąd dokładnie jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2017, 16:33

Nie do końca rozumiem co to ma wspólnego z poszukiwaniem samochodu ale z okolic Gdańska
Elko
Nowicjusz

28 Gru 2017, 17:04

Bo nie ma sensu jeżdzić po auto za tak małe pieniądze przez pół Polski..

Kolejna sprawa to na kogo będziesz rejestrował auto? Bo jeśli na siebie to nie licz na małe opłaty w przypadku Audi.

To Audi można obejrzeć,w PZU załapiesz się na 70% zniżek tylko wystarczy wyrobić kartę PZMu i zostanie Ci kasa na dopieszczenie.
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - obejrzałbym w pierwszej kolejności bo oferta wygląda bardzo ciekawie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wizualnie do poprawek (tylny zderzak,przedni prawy błotnik łapie ruda) i drzwi kierowcy były malowane bo są minimalnie jaśniejsze od reszty.
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo ładnie wygląda,sądząc po tablicach długo w jednych rękach i też w PZU dostaniesz 70% zniżek tylko sporo wyświetleń zastanawia.
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik ma swoje wady ale czarne tablice i masz pod nosem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2017, 17:09

Barol napisał(a):To Audi można obejrzeć,w PZU załapiesz się na 70% zniżek tylko wystarczy wyrobić kartę PZMu i zostanie Ci kasa na dopieszczenie.

A ja odradzam i bym się nie pchał w 25 letniego gruza... W dodatku połowa życia na LPG spędzona, za takie pieniądze to tam ledwo co jest sprawne. Opis ogłoszenia też wskazuje na typowego Janusza co wszystko trytytką naprawią.

Chłop ma 5k, to niech kupi coś normalnego, co jeździ i nie leje wody na głowę w deszczu.

EDIT: Do samego auta nic nie mam, bo można ładną 80 dorwać, ale nie za takie pieniądze, szkoda kupować.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Gru 2017, 17:14

@Barol
Wow, dziękuje za tyle poświęconego czasu
Faktycznie ten Bravo nie jest zły tylko problem jest taki że może być mi dość niewygodnie w tym względnie małym samochodzie bo mam prawie 2 metry wzrostu :P a co dopiero jakby ktoś próbował usiąść za mną.
Co do tego Audi 80 to absolutnie nie jest to żadnego rodzaju must-have dla mnie, po prostu bardzo podoba mi się ten model i jeżeli trafiłaby się okazja chętnie bym sprawił sobie ten pojazd, boje się jednak że cena utrzymania i paliwa mogła by przewyższyć moje możliwości
Elko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

28 Gru 2017, 17:18

Elko napisał(a):boje się jednak że cena utrzymania i paliwa mogła by przewyższyć moje możliwości

jest w tym trochę prawdy :wink:

Elko napisał(a):może być mi dość niewygodnie w tym względnie małym samochodzie bo mam prawie 2 metry wzrostu

musiałbyś się przejechać i sam ocenić :wink:
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2017, 17:26

Cóż, w takim razie zostawiam post otwarty
Z chęcią poznałbym więcej propozycji
Trzeba będzie umówić się na sprawdzenie Fiata oraz tego Golfika i sprawdzenie go na stacji bo jeżeli jest przyzwoicie utrzymany to może być dobry pomysł, powoli staje się klasykiem ;)
Elko
Nowicjusz

28 Gru 2017, 17:30

Elko napisał(a):powoli staje się klasykiem

Golf nigdy nie będzie klasykiem. Chyba że zachowasz go w oryginale i stanie muzealnym.
galakty
Forumowicz VIP

28 Gru 2017, 17:31

No dobrze to poprawiam moją wypowiedź
Powoli ciężko znaleźć jakiegoś jeżdżącego który nie wygląda wieśniacko
Elko
Nowicjusz

28 Gru 2017, 17:39

Elko napisał(a):Powoli ciężko znaleźć jakiegoś jeżdżącego który nie wygląda wieśniacko

Dlatego żadne Audi 80 ani Golf nie będą klasykami. Tak samo jak E36/E46 itp. Audi 80 to jedynie w Coupe się nadaje na pokazanie, a te już swoje kosztują jeśli są zadbane.

Autorze... Szukaj normalnych aut w dobrym stanie i tyle. Masz 5k, znajdziesz coś na chodzie, co wygląda jak auto i jeździ.
galakty
Forumowicz VIP

28 Gru 2017, 17:41

Ale panie @galaktyk ja absolutnie nie szukam żadnych 80, golfów czy innych e36
Po prostu wspomniałem że stylistyka modelu 80 bardzo mi się podoba :)
Najważniejsze to żeby auto jakoś jeździło i nie było koszmarnie drogie w utrzymaniu a także to żebym się do niego mieścił :P wygląd to sprawa drugorzędna
Elko
Nowicjusz

28 Gru 2017, 17:47

Tego Golfa można też obejrzeć do tego masz długie opłaty i przegląd.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2017, 17:51

A skody ? Np. Superb 1 gen
Nie takie stare autka, wielkościowo chyba podobne do 80
Albo jakieś starsze A3?
Elko
Nowicjusz

28 Gru 2017, 18:18

Gdzie Superb... Mam nadzieję, że miałeś na myśli Octavię.

A3 będzie trupem i golasem. Golf IV to samo. Taki rynek.

Popatrz na Astrę, Focusa, Megane, Clio i takie tam podobne (z większych np. Laguna I, 406, Octavia).
galakty
Forumowicz VIP