REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
1. Fajne by były Octavie ale teraz bez turbo i downa się nie kupi więc odpadły 2. Kia Optima jest ale mało o niej wiadomo … no i jeszcze Mazda 6 3. Nasz faworyt to Opel Insignia (tutaj akurat tylko kombi się rodzicom podoba) ta do rocznika 2017 czy nie najnowsza. Silnik 1.8 140HP 6 manual Wyposażenie ile tylko da radę na maxa Z tego co ogarniamy to DPF nie ma bo to nie diesel Silnik ideał pod gaz Utrzymanie w miarę tanie bo to Opel EGR nie ma, turbo nie ma Dwumasa może i jest ale przy takim silniku prędko nie padnie No i takie dwie anegdotki jeszcze: a) wiem,że w tej kasie można fajne 4x4 powiedzmy audi kupić i coś ale rodzice chcą iść w stronę auto z np. 2015 roku z małym przebiegiem bo ma posłużyć na długo b) bezawaryjność + tanie ewentualne części + mało zjechane auto ma się równać tanie jeżdżenie – poprzednie Japońskie auto rodzicom dało popalić finansowo więc zmienili strategię. Coś jeszcze? Będziemy wdzięczny za wszelką pomoc, mam nadzieję,że wszystko napisałem co miałem napisać. tomaszekzlub Posty: 2 Rejestracja: Dzisiaj, 03:13 Prawo jazdy od: 01 01 1982 Przebieg/rok: 20tys. km Auto: Fiat Stilo Silnik: 1.6 Paliwo: Benzyna + LPG Typ: Kombi Skrzynia biegów: Manualna Rok produkcji: 2003 Wyślij odpowiedź
Czytaj więcej: auto-do-50-60-tys-pln-rodzine-kombi-liftback-do-gazu-vt102108.htm
czemu?tomaszekzlub napisał(a):Turbo silniki odpadają
Hybrydy też odpadaja.
czy taki ideał to nie wiem, zważywszy że trzeba często regulować luz zaworowy na gazietomaszekzlub napisał(a):Nasz faworyt to Opel Insignia (tutaj akurat tylko kombi się rodzicom podoba) ta do rocznika 2017 czy nie najnowsza.
Silnik 1.8 140HP 6 manual
Wyposażenie ile tylko da radę na maxa
Z tego co ogarniamy to
DPF nie ma bo to nie diesel
Silnik ideał pod gaz
Skumałem,że Mazdy i Kie to też japońce jak Honda (Kia nie japońska ale ponoć jej blisko) a tak jak mówiłem - Japońskich już nie , były dwa ,dwa przefatalne (w tym dwa Accordy właśnie, jeden diesel drugi benzyna) i nigdy w życiu.
tomaszekzlub napisał(a):Co to jest luz zaworowy? nie słyszałem,żeby ktokolwiek z racji LPG coś takiego regulował.
super podejście - nie znam, nie chcę niczego się dowiedzieć, ale hejtujętomaszekzlub napisał(a):Hybryda absolutnie nie - nawet nie chcemy zgłębiać tematu.