Auto do 50-60 tysięcy, klasa średnia/wyższa/suv

13 Paź 2013, 13:06

Witam, poszukuję auta tak jak w temacie, chciałbym wziąć coś używanego, myślę min. 2007 rok w leasing. Auto ma służyć mi do moich prywatnych celów. Jako, że mam około 200 cm wzrostu ciała poszukuję samochodu przestronnego i wygodnego. Oto parametry jakie biorę pod uwagę:
-silnik min. 150hp
-typ nadwozia: kombi, liftback, suv, crossover
- silnik raczej benzyna, dobrze byłoby jeżeli byłaby możliwość zagazowania, diesel może być też, ale jakaś sprawdzona jednostka (3.0d bmw, 2.4 D5 volvo).
- bagażnik około 500 litrów

Czekam na wasze propozycje i spostrzeżenie, może dowiem się o jakimś modelu, którego nie brałem pod uwagę.
bajeczny88
Nowicjusz

Miejscowość: Sopot

13 Paź 2013, 13:38

E60 530d?
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Paź 2013, 15:40

E60 brałem pod uwagę, właśnie z tym silnikiem, bo to chyba najrozsądniejszy wybór, ale boję się trochę kosztów utrzymania, w porównaniu do E90 będą o wiele wyższy. Tak samo w tej cenie można dostać Audi a6 c6 i pewnie koszty eksploatacji będą podobne jak w E60, ale VAGA raczej omijam.
bajeczny88
Nowicjusz

13 Paź 2013, 16:00

W czym koszty utrzymania e60 będą wyższe od e90?
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Paź 2013, 16:25

No porównywalne raczej nie będą, bo to samochody innych segmentów. W E60 na pewno zawias, opony, hamulce będą droższe, nie wiem jak to wygląda z takimi podzespołami jak wtryski, turbo, dwumasa, egr. Ty mi możesz powiesz?
bajeczny88
Nowicjusz

13 Paź 2013, 22:16

Koszty serwisowania silnika i osprzętu będą te same. Co do zawiasu, będzie to samo o ile w e60 nie będzie nivo.
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Trójkołowe pojazdy elektryczne Toyota "i-ROAD"
    Wiele mówi się dziś o nowych koncepcjach organizacji transportu miejskiego, inteligentnych miastach, oraz innowacjach mających zrewolucjonizować komunikację w dużych aglomeracjach. Konkretne przykłady takich zmian ...