Auto do 50 tyś zł

16 Mar 2008, 21:54

Witam poszukuje auta rodzinnego sedan lub kombi min 100 km
przebieg do 100000 tys
rok min 2003 może być 2002
bezwypadkowy ;p
mało awaryjny
klimatyzacja automatyczna
silnik do 2,5 max
Co byście polecili?? chodzi o serwis części zamienne awaryjność zapotrzebowanie na czarnym rynku
może być terenowe z góry dziękuje za odpowiedzi
Gajd
Nowicjusz

16 Mar 2008, 22:47

[link do oferty na Allegro wygasł]
powiem tak-zaraz się zlecą fani Vw i będą polecać TDI a Lagune od najgorszych złomów wyzwą ale prawdą jest że Laguna II po FL jest jednym z najmniej awaryjnych aut w klasie.Jak by się jeszcze udało 2.0 DCI to już wogóle.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

16 Mar 2008, 22:55

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to VW Passat, Audi A6 i Ford Mondeo.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Mar 2008, 23:14

No właśnie Laguna po FL jest mało awaryjna ?? zastanawiałem sie nad zakupem
a co myślicie o volvo S60??
Gajd
Nowicjusz

16 Mar 2008, 23:18

A co myślisz o mercedesie klasy E?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

16 Mar 2008, 23:23

Gajd napisał(a):No właśnie Laguna po FL jest mało awaryjna ?? zastanawiałem sie nad zakupem

tak,do tego poszukaj wersji Image(limitowana wersja-skóra ksenony 12 poduszek itd)
http://www.motoforum.pl/Magazyn/200615/laguna.html
michalmanu
Zaawansowany

16 Mar 2008, 23:35

E klasa spoko auto ale interesuje mnie tylko nowsza wersja a ta już swoje kosztuje ;p
A wersja Image jest jak widzę trudno dostępna ;p
Gajd
Nowicjusz

17 Mar 2008, 12:05

Skończyły się propozycje??
Gajd
Nowicjusz

17 Mar 2008, 17:24

Awaryjna, czy nie to kwestia też konkretnego egzemplarza.
Podeprzeć można się wynikami corocznie publikowanych TUV.

W samochodach 6-7 letnich Laguna ma usterkowość 15% i 66 miejsce na ok. 100.
VW Golf ma usterkowość 9,9% i 27 miejsce.
Ford Mondeo ma 15,5% usterkowości i 69 miejsce.
Opel Vectra ma 12,8% usterkowości i 43 miejsce.

10 najmniej awaryjnych samochodów to:
Toyota RAV4, Porsche 911, Porsche Boxter, Mercedes SL, Mazda Demio, Mazda Mx-5, Subaru Forester, Mercedes SLK, Toyota Avensis, Subaru Legacy.

10 najbardziej awaryjnych samochodów:
Kia Carnival, Chrysler Voyager, Alfa Romeo 145/146, Ford Ka, Seat Alhambra, Renault Kangoo, Fiat Bravo/Brava, Suzuki Wagon, VW Sharan, Peugeot 106, Ford Galaxy.

A że "zlecą się" zaraz fani VW, to już co innego. VW jak każde inne auto nie jest niezniszczalny, ale tak pochlebna opinia nie bierze się z księżyca. Więc trochę przystopuj, zanim zaczniesz oceniać innych, OK?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Mar 2008, 19:12

Renault bezawaryjne?? Niezły "dżołk" ... za tą cenę polecam Audi A4 1.9 TDI 130KM lub Mazdę 6. Audi bardzo solidne auto z bardzo dobrym silnikiem, Mazda praktycznie bezawaryjna (najlepsza w swojej klasie).
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

17 Mar 2008, 19:38

Polecam Bmw E46 w kombi 2.0 diesel 150KM ta ma mały przebieg i jest młoda bo 2004 rok

piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

17 Mar 2008, 20:17

lukiwch napisał(a):Renault bezawaryjne??

1.Nie Renault,tylko Laguna II po FL.
2.Mogę to potwierdzić bo ojciec miał taki samochód właśnie w wspomnianej wersji Image,tylko że uległa wypadkowi i nic się z niej nie dało zrobić.
piter36 napisał(a):Polecam Bmw E46 w kombi 2.0 diesel 150KM ta ma mały przebieg i jest młoda bo 2004 rok

ręczysz rękami i nogami za ten samochód?Nie żebym się czepiał ale z ciekawości pytam.:)
Dishman napisał(a):
A że "zlecą się" zaraz fani VW, to już co innego. VW jak każde inne auto nie jest niezniszczalny, ale tak pochlebna opinia nie bierze się z księżyca. Więc trochę przystopuj, zanim zaczniesz oceniać innych, OK?

Przepraszam że obraziłem obiekt westchnień tysięcy Polaków,już jadę do Częstochowy.Wejdą na kolanach na Jasną Górę z prośba o przebaczenie... :oops:
michalmanu
Zaawansowany

17 Mar 2008, 21:29

michalmanu napisał(a):
lukiwch napisał(a):Renault bezawaryjne??

1.Nie Renault,tylko Laguna II po FL.
2.Mogę to potwierdzić bo ojciec miał taki samochód właśnie w wspomnianej wersji Image,tylko że uległa wypadkowi i nic się z niej nie dało zrobić.
piter36 napisał(a):Polecam Bmw E46 w kombi 2.0 diesel 150KM ta ma mały przebieg i jest młoda bo 2004 rok

ręczysz rękami i nogami za ten samochód?Nie żebym się czepiał ale z ciekawości pytam.:)
Dishman napisał(a):

Przepraszam że obraziłem obiekt westchnień tysięcy Polaków,już jadę do Częstochowy.Wejdą na kolanach na Jasną Górę z prośba o przebaczenie... :oops:

A "Laguna II po FL" to nie Renault?? A kiedy twój ojciec miał Lagunę? Pewnie była na gwarancji albo krótko po... Francuzi nie potrafią robić elektroniki!! A Laguna "opływa" w niej... Za tą cenę można kupić (i uważam że trzeba!) auto, które po zakupie nie będzie przysparzać kłopotów i za parę lat człowiek nie będzie się zastanawiał, co znowu padnie w moim aucie. Co do BMW czyżbyś był antyfanem? To była tylko propozycja kolegi. Co do tego pomysłu z Jasną Górą wydaje mi się niezły... tylko musisz uważać, zapowiadają opady śniegu...
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

18 Mar 2008, 01:01

Szanujmy siebie nawzajem, skoro już piszemy na jednym forum. Ty masz swoje racje, ktoś może mieć inne.
Ja na temat aut francuskich nie mam dobrego zdania, bo nimi jeździłem i wiem czym to grozi. Jeżdżę teraz Oplem i widzę różnicę.

Do tego przedstawiam Ci konkretne dowody i statystyki. Oczywiście, to za mało, żeby określić awaryjność konkretnego modelu, ale jednak o czymś świadczy.

A jakoś mnie razi to, że traktujesz ludzi polecających VW jako kogoś gorszego, bo "zlecą się" i zaczną biadolić.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Mar 2008, 01:22

Gajd napisał(a):E klasa spoko auto ale interesuje mnie tylko nowsza wersja a ta już swoje kosztuje ;p
A wersja Image jest jak widzę trudno dostępna ;p

Racja :) ale ta wersja po mały liftingu też nie jest zła :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz