Auto do 58 tys.

18 Lut 2012, 12:50

Witam, tak jak w temacie, poszukuje pilnie auta do 58 tys złotych, nie ukrywam że byłoby fajnie gdyby trafiło się tańsze:) Otóż mam 'upatrzone' auta. Są to volswagen passat b6 i audi a6 c6.
Z tej racji chciałbym Was podpytać drodzy forumowicze, czy po takie auto lepiej jechać do niemiec ? belgii ? holandii ? czy może jednak kupić lepiej w polsce, interesuje mnie silnik 2-u litrowy.
Rocznikowo chciałem kupić 2009+ . Chodzi mi tutaj o ten model audi ze zmienionymi światłami z tyłu, nie z tymi od 2005. Powiedzcie jaka jest szansa na upatrzenie takiego auta?
piotlus29
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Lut 2012, 14:11

Nawet nie myśl o a6 c6 po lifcie w tych pieniądzach - nawet rozsądne a4 b8 ciężko byłoby znaleźć; samochody w niemczech są droższe niż w polsce więc się nie opłaca jechać. Chyba, że rozmawaimy o rozbitkach - kolega sciągnął lekko uszkodzonego merca E-klase i z naprawą wyszło mu 10k mniej niż zapłacił by w PL, a tam widział co brał.
Osobiście nigdy bym nie wydał tyle kasy na passata b6, bo za dużo tego na drogach i się już opatrzył strasznie (debiut w 2005r) i w dodatku nie jest wzorem trwałości na tle konkurencji.
Z tej dwójki łatwiej będzie znaleźć Passata ale też większośc będzie albo po przejściach albo ze skręconymi licznikami do 60-100k(mają już ponad 200k) a sprzedawane są z powodu końca gwarancji przez handlowców.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Lut 2012, 14:48

Nie koniecznie każde auto z koncernu VAG musi być kręcone. Jak najbardziej polecam te autka. Od ciebie dodaje jeszcze Skode Octavie i Seata Exeo ( tego bardzo mało jeździ jak narazie po Polsce)
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1991

18 Lut 2012, 14:50

Smieszny jestes troche, chcesz 3-4 letnie autko za 1/3 wartosci nowego? :D
Postaw sie w roli sprzedajacego, sprzedalbys Audi A6 kupione za 180-200k zl po 3 latach za 55-60k zl? :lol:
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

18 Lut 2012, 23:08

Tak.. a potem narzekania. Coś za coś. Lepiej kup sobie na wyprzedaży rocznika nowego Golfa. Będzie pewniejszy wybór.
Gufi
Aktywny

19 Lut 2012, 10:37

Niestety nie znajdziesz A6 w kwocie, którą posiadasz. Natomiast Passata znajdziesz bez problemu, jest ich pełno. Wierz mi, nie opłaca się teraz jeździć po samochód poza granice, w Polsce jest ich wystarczająco dużo, by móc przebierać w wersjach wyposażenia:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?
    Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?