Auto do 6-6,5k 18lat

19 Mar 2010, 22:17

Witam za niedługo kończę prawko i chce kupić samochód do 6000 góra 6500zł razem z ewentualnymi opłatami (może będe kupował w Niemczech,bo za niedługo jadę tam na jakiś czas). Na samochodach znam się średnio. Interesuje mnie auto małe,ale wygodne dla dość wysokiej osoby (190cm). Najlepiej 2/3 drzwi, granica spalania 8litrów . Od razu może powiem jakie samochody mnie nie interesują:
-Volkswagen Golf III
-Czinkusie itp.

Rozglądałem się na autoscount i mobile.de za Polo,MX-3,323C.Ogólnie zauważyłem,że w mojej cenie jest dużo Mazd. Co o nich sądzicie? Chce kupić auto nie dla szpanu,ale też nie jakieś "badziewne" Mam tą sumę i chciałbym za nią jakąś najlepszą w tej cenie alternatywę dla Golfa,którego wszyscy tak polecają...
franz87
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

19 Mar 2010, 22:39

Wczoraj mi sie kumpel chwalił że był z ojcem w Niemczech i ściągnał dla siebie fajnego Seata Ibize,rocznik 1999,za 6tys bez opłat (próg do malowania i w zawieszeniu coś ma do wymiany) i na Twoim miejscu też bym tak zrobił,jak jedziesz do Niemiec to tam bym kupił auto i własnie jakąś Ibizke.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Mar 2010, 23:02

Ibiza fajna,widziałem od 1000E.
Dawajcie inne propozycje
franz87
Nowicjusz

19 Mar 2010, 23:22

w niemczech ciezko cos kupic jak nie masz przez kogos zaklepane... ja bylem wiele razy i wiem ze ceny byly dosc wysokie w komisach na pewno nic nie kupisz a i na ogloszeniach ciezko cos znalezc w zeszlym roku w komisie za golfa 98r diesel turas cenil 4900Euro czyli duzo drozej niz w polsce. no chyba ze masz tam znajomych co ci cos nagraja za te kase lanos, bravo, punto
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

20 Mar 2010, 00:21

A jakie jest wasze zdanie na temat Mazd?
323f
323c
mx-3

oraz

Volkswagen Polo
BMW 316

[ Dodano: Sob Mar 20, 2010 00:22 ]
PS:// Nie koniecznie muszę kupić w DE.Ale jakby do tego doszło to mam tam dużo znajomych,którzy by na pewno pomogli coś pozałatwiać. . .
Fiaty może i dobre,ale nie przekonują mnie
franz87
Nowicjusz

20 Mar 2010, 10:34

Odnoścnie BMW 316,silnik jest troche za mały do tego autka,optymalna jednostka to 1.8 ale pewnie myślisz o BMW E36 a więc w Polsce będzie troche ciężko o dobry egzemplarz w tej cenie.VW Polo 6N to też dobry wybór,warty zastanowienia,za te pieniądze w Polsce wyrwiesz coś z rocznika 1995-1996.Tutaj dość fajny zadbany egzemplarz nie daleko Ciebie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...